• Fri leverans i Sverige
  • 2 lasersvärd köpta = 1 gratis kopplare
0

Din korg är tom

18 typer av lasersvärd avkodade

december 17, 2022 9 Lästid

Typer av lasersvärd

Star Wars-sagan har etablerat en viktig regel: Historien i galaxen skapas genom slag med lasersvärd...

Du vet säkert att alla lasersvärd inte är likadana. Det kan bero på form, speciella egenskaper eller färgen på lasersvärdet. I den här artikeln har vi bestämt oss för att lyfta fram inte mindre än 18 typer av ljusssvärd som finns i Star Wars.

Oavsett om det gäller trilogier, videospel, animerade serier eller annat kompletterande innehåll har vi sökt allt vi kan för att erbjuda dig det bästa. På den mörka sidan och den ljusa sidan finns det guldkorn av vapen som du säkert har missat.

Rör dig inte, kära rymdforskare, och gör dig bekväm, för idag ska vi tillsammans studera 18 olika typer av lasersvärd som finns i Star Wars-universumet. På så sätt kan du utöka dina kunskaper om ljussvärd och lära dig nya kampstilar som du kanske inte visste att det fanns.

1) PROTO-SVÄRDET

Proto-Sabel Laser

Innan vi fick de ljusstavar vi känner till idag krävdes det ett stort tekniskt framsteg. Proto-Sabre var faktiskt den första versionen av standardlasersvärd. Plasma hade mycket höga krav på energi, vilket krävde extra kraftpaket som fästes på bältet. Dessa kraftpaket var kopplade till sabelhandtaget med en sladd, vilket gjorde rörligheten mycket begränsad. Vi bjuder in dig att läsa artikeln om möjligheten att skapa en riktig Star Wars-lasersvärd. I den kommer du att upptäcka det första riktiga protosvärdet som tillverkats av en galen youtuber!

Även om detta är ett stort steg framåt från de mycket instabila primära ljussabrarna, blev protosabrarna så småningom föråldrade. Detta beror på miniatyriseringen av kraftcellerna och införandet av supraledande teknik som gör att strålenergin kan återvända till sin höjd. Detta fenomen orsakar en slinga som förhindrar energiförlust vid avbrott.

2) STANDARD LASERSVÄRD MED ETT BLAD

Standard Lasersvärd

Enbladiga lasersvärd är den mest klassiska typen av lasersvärd. Den består av ett rakt handtag som är cirka 20-30 centimeter långt och ett 130 cm långt blad. Detta är den typ av vapen som används av Obi-Wan Kenobi, Luke Skywalker, Darth Vader, Anakin Skywalker, Qui-Gon Jinn, Mace Windu och många andra. Det enkelbladiga ljussabret har använts av de mäktigaste Jedierna och Sitherna i hela universum, vilket gör den här typen av svärd extremt värdefull

Eftersom det träningsljussvärd som unga Jedis tränar med är en mindre farlig version av det enbladiga ljussvärdet är det naturligt att de flesta Jedis väljer detta vapen när de blir fullfjädrade krigare. De har tränat med denna typ av vapen hela sin barndom, varför ändra sig?

3) SHOTO LASERSVÄRD

Shoto Lasersvärd

Shoto är smeknamnet på en lasersvärd som är kortare än genomsnittet och som ger bekvämlighet och smidighet åt dem som använder den. Till skillnad från träningssvärdet, som också är en mindre version, är Shoto ett fullt fungerande vapen som är utformat för mindre personer eller varelser. Det enklaste exemplet på en Shoto-användare är naturligtvis mästare Yoda med sitt gröna lasersvärd.

Shoto-lasersvärd används också av krigare i situationer där en kombination av vapen med dubbla användningsområden är lämplig. Ahsoka Tano använder till exempel ett par kortare lasersvärd i vissa strider i den animerade serien Star Wars: The Clone Wars.

Med ett smalare sabelblad och ett mindre handtag används den här lilla ljussabeln ofta som ett sekundärt vapen i strider med två knivar. Det beror på att det kortare bladet gör det lättare att hantera med en mindre smidig hand. Detta gör också duellen mer intensiv.

4) DET STORA LASERSVÄRDET

Bra svärd

Det stora lasersvärdet är raka motsatsen till en Shoto: det är ett vanligt enbladigt ljussvärd med ett mycket längre blad och ett förlängt handtag. Den stora lasersvärd är utformad för större människor och varelser än genomsnittet och bladet på den stora ljussabeln kan vara upp till 3 meter långt.

Ett exempel på varelser som behöver ett sådant vapen är Gorcs som först introducerades i Jedi Knight: Dark Forces. Det här är Star Wars-versionerna av fantasidjuren som kallas orcher. Det skulle vara obehagligt för Gorcs av den här storleken att hantera ett medelstort ljussvärd som är gjort för människor som är minst tre gånger så stora som de själva. Det stora ljussvärdet skapades därför för större varelser.

5) DET DUBBELFASIGA LASERSVÄRDET

Dubbla Lasersvärd

Lasersvärdet med dubbla faser, som blev populärt i Jedi Academy-trilogin, är en ovanlig typ av ljussvärd med en enda klinga. Med hjälp av ett mer komplext kristallsystem kan bladet förlängas dubbelt så långt som sin ursprungliga längd, från 1,5 meter till 3 meter! Den överraskande extra längden på bladet tjänar ofta till att skrämma motståndarna, men den gör det också möjligt för kämparna att attackera från ett större avstånd.

Handtaget på tvåfasiga lasersvärd är format som ett vanligt ljussvärd och det krävs bara en aktivering för att tända sabeln. Medan de flesta ljussvärd har en inbyggd längdjustering med rattar har dubbelfas-ljussvärd förinställda längdjusteringar, vilket gör det möjligt att göra mycket snabba övergångar.

Det tvåfasiga lasersvärdet utformades tidigt i historien för att användas i dueller. Den vanligaste användningen är att växla från en standardlängd till en ökad längd som en överraskningstaktik i strid för att avleda motståndaren och hålla honom på avstånd. Denna ökning av bladlängden sker naturligtvis på bekostnad av manövrerbarheten.

6) DET BÖJDA LASERSVÄRDET

böjt lasersvärd

En annan liten variant av det klassiska enbladiga lasersvärdet är det böjda handtaget som används av karaktärer som Count Dooku, Darth Bane och Tott Doneeta. Den böjda formen på handtaget gör det svårare att konstruera ljussvärdet under kristalljusteringsprocessen. Ett böjt ljussvärd ger dock ett bättre grepp och möjliggör mer exakta rörelser under en lasersvard-strid.

Detta beror på att formen på lasersvärdet gör att handtaget passar bättre i handflatan, vilket gör det lättare att använda enhandskrigföring. Framför allt Makashi, med vilken man försöker ge en variabel bladvinkel för att destabilisera motståndarna.

7) DEN LASERSPIKEN

Laserspiken

Den laserspiken är den första typen av svärd som har ett gult blad. Dessa vapen har ett mycket längre handtag än vanligt och handtaget är tillverkat av ett material som kallas phriklegering. Det är detta som gör den så motståndskraftig mot andra lasersvärd. Bladet är också mycket kortare och något tjockare än vanliga blad. De vanligaste användarna av dessa ljussvärd är Jedi-templets vakter som har svurit på att skydda platsen från alla hot.

Med detta i åtanke är det viktigt att notera att ljussvärd i allmänhet är avsedda att försvara, inte att attackera. Så de gör inte mycket skada på dem som inte försöker stjäla eller förstöra något i Jeditemplet. Det är en avskräckande åtgärd för att bevara freden.

8) QICHANI LASERSVÄRD

Qichani Lasersvärd

Qichani skapades av jedimästaren Qidak Aaia och är ett ljussvärd som är fäst vid en mycket lång stav som är lindad i ett material som kallas cortosfiber. Den sistnämnda är extremt stark och skyddar staven från ljussabelblad som lätt skulle kunna skära den.

Vapnet förknippas oftast med Echani kampsportsteknik och är även känt som "The Way of the Dragon of Kell". Det är en långdistansstång som består av två delar: staven och ljussvärdet. De kan lätt skiljas från varandra.

Qichani ses främst som ett lasersvärd som förknippas med den ljusa sidan av Kraften, men tyvärr har det ännu inte dykt upp i någon av Star Wars-filmerna.

9) LJUSSTAVSRÖRET

ljusstavroret

Ljusstavsröret är en enkel variant av standardmodellen, det är ett lasersvärd som döljs i form av ett käpphuvud. Detta gör den till ett av de mest diskreta vapnen i Star Wars-universumet.

I strid kan käppens handtag lätt lossas, vilket ger användaren ett mycket fastare grepp på ett kort handtag. Tera Sinube, en återkommande karaktär i den animerade serien Star Wars: The Clone Wars, är en mycket anmärkningsvärd användare av den här typen av ljussvärd, liksom Sith Haazen i Knights of the Old Republic. Lasersvärd käpp är i slutändan mycket lik Qichani, men i stället för att vara en stav är det en käpp.

10) UNDERVATTENS LASERSVÄRD

Undervattens Lasersvärd

Ett undervattensljussvärd är ett enbladigt stridssvärd som har modifierats för att fungera under vatten. De flesta ljusstavar (med eller utan enkelblad) stängs av så fort bladet rör vid vattenytan. Ett undervattensljussvärd däremot drivs av två kristaller som producerar en speciell tändpuls, vilket gör att klingan kan fungera även när den är nedsänkt.

Det bästa exemplet på någon som använder ett undervattensljussvärd är jediriddare Kit Fisto. Det var i den animerade serien The Clone Wars som Kit Fistos undervattensljussabel sågs i aktion, när jediriddare befann sig mitt i ett hotande inbördeskrig på planeten Mon Cala.

11) DET SVARTA LASERSVÄRDET

Svarta Lasersvärd

Det svarta lasersvärdet är ett verkligt legendariskt vapen. Till skillnad från de andra har den ett obsidianblad omgivet av en glittrande vit aura. Det liknar mer ett svärd än ett ljussvärd. Dess vinklade handtag är unikt, liksom ljudeffekten som den avger, som skiljer sig helt från andra ljussabrar. Den här svarta sabeln skapades av Tarre Vizsla, den första mandalorianen som blev Jedi.

Den fördes vidare från generation till generation och nådde så småningom Pre Vizsla som förekommer i den animerade serien The Clone Wars. Även om svart sabeln är ett specialvapen hindrade det inte Pre Vizsla från att dödas av Darth Maul, som stal vapnet åt sig själv. Det sista gången det svarta ljussvärdet dök upp var i finalen av den andra säsongen av Mandalorian. Vi kan inte vänta på att få se mer !

12) KORS LASERSVÄRD

Korset Lasersvärd

Det berömda korsade lasersvärdet är ett gammalt svärd som en gång var mycket vanligt bland krigare. Dess trebladiga design skyddar ägarens händer under en duell och ger honom en betydande fördel över sin motståndare.

Denna teknik är resultatet av en uråldrig tillverkningsprocess som består av att bryta och spräcka kristallen i varje svärd för att skapa en obalans, i syfte att tiofaldigt öka dess kraft. För att frigöra denna instabilitet är det nödvändigt att avleda den extra värme som kristallen genererar. Det är därför som två matningshål, så kallade quillons, finns på varje sida av handtaget, vilket gör att två små blad kan komma ut utöver det ursprungliga.

Även om det inte är vanligt att många Jedi och Sith använder det korsade lasersvärdet sågs det i den animerade TV-serien Star Wars Rebels, där Ezra Bridger hittade ett quillon-lampsvärd med ett grönt blad. Den här typen av vapen blev känd först när det nyligen dök upp som Kylo Rens lasersvärd i The Force Awakens. Han var utrustad med ett kraftfullt eldrött blad.

13) DET SAMVERKANDE LASERSVÄRDET

Samverkande Lasersvärdet

Interlocking lasersvärd är ett par lasersvärd med böjt handtag som är utformade för att användas tillsammans. Detta är en kombination av vapen som har setts otaliga gånger i händerna på Asajj Ventress, som tillhör klanen Sisters of the Night. Det här paret av svärd kan kopplas ihop för att bli ett dubbelt ljussvärd, men de kan också användas separat. I vilket fall som helst krävs det en mycket god stridsteknik.

Den största fördelen med den här kombinationen är att användarna kan slå till från överraskande vinklar, samtidigt som de kan försvara sig under en attack. Asajj Ventress ärvde sina ljussvärd från Komari Vosa, som själv tränades av Count Dooku, vilket gav honom smak för ljussvärd med böjt handtag.

14) LASER WHIP

Laser Whip

Även om det är en mycket sällsynt typ av lasersvärd som aldrig tidigare har setts i filmerna, måste ljussvärdet vara ett av de mest kraftfulla och farligaste vapentyperna i Star Wars-universumet. För jediriddare kräver hanteringen av laserpiskan särskild träning eftersom den är lika riskabel för motståndaren som för användaren. En amputation kan ske snabbt !

Till skillnad från energistrålen i ett vanligt lasersvärd, som ser ut som ett rakt blad, avger ljussvärdet en kontinuerlig energistrål. Den är mycket längre och helt formbar, som en piska.

Det användes främst för att attackera motståndare på avstånd och för att skapa ett oförutsägbart element i striden, eftersom få kämpar visste hur de skulle reagera på ett sådant vapen.

15) DET DUBBLA LASERSVÄRDET / DUBBLA LASERSVÄRDET MED DUBBLA BLAD

Dubbla Lasersvärd

Det dubbla lasersvärdet, även känt som det dubbelbladiga lasersvärdet, sågs för första gången av allmänheten i Darth Mauls händer i Phantom Menace. Det var Mauls dubbelbladiga lasersvärd som dödade Qui-Gon Jinn och nästan besegrade Obi-Wan Kenobi.

Förutom Darth Maul har även Exar Kun, Darth Zannah och Pong Krell, vars fyra armar gjorde det möjligt för honom att använda två dubbelbladiga sablar samtidigt, använt ett sådant vapen! Dubbelstrid med ljussvärd kräver stor behärskning av vapnet, eftersom minsta misstag i hanteringen av vapnet kan vara dödligt för ägaren. Trots detta är det dubbelbladiga ljussvärdet fortfarande ett formidabelt och skrämmande vapen för motståndaren.

Även om inget slår stridsfärdigheter och stark Kraftens känslighet är ett dubbelbladigt ljussvärd ett av de bästa alternativen för en Jedi eller Sith. Det ger ett bredare försvar, större attackradie och dubbla chansen att skada en fiende.

16) DET ROTERANDE LASERSVÄRDET

Roterande Lasersvärdet

Om du tyckte att Darth Mauls sabel var den bästa, se upp, det finns en roterande dubbelbladig lasersvärd! Designad och tillverkad speciellt för inkvisitorerna, en grupp anhängare av den mörka sidan som har upprätthållit det galaktiska imperiets vilja. Den är enkel att använda: handtaget är fäst vid en skiva som innehåller de två laserstrålarna.

Medan användaren bara håller i handtaget, låter den omgivande skivan knivarna rotera i en ultrasnabb cirkelrörelse. Det gör det nästan omöjligt för en motståndare att träffa den som använder den. Vapnet bildar sedan en laserskiva som är lika svår att motverka som den är destabiliserande. Hanteringen av den här typen av stridsljusvärd är mycket mer komplicerad och farligare än ett konventionellt lasersvärd.

17) TONFA-LASERN

Tonfa-Laser

Tonfa-lasern är en ganska speciell variant av Shoto (den lilla lasersvärd). Det här lasersvärdet har ett förlängt handtag och ett sekundärt handtag som kan lutas 90 grader, precis som en traditionell tonfa som används av polisen.

På grund av den defensiva karaktären hos denna typ av vapen rekommenderades det att handtaget skulle bearbetas av en ljusvärdebeständig phriklegering. Även om bladet är avaktiverat är vapnet fortfarande användbart eftersom det fortfarande kan användas för att slå en motståndare eller parera lasersvärdsslag.

18) LASERSVÄRDET FÖR TRÄNING

Lasersvärd För Traning

Slutligen är den svagaste och mest ofarliga typen av lasersvärd den som är reserverad för Jedi-elever: lasersvärdet för träning. Som namnet antyder används detta ljussvärd endast för att utbilda de yngsta lärlingarna till att bli padawaner, jediriddare och slutligen jedimästare.

Eftersom de används av barn är det bara bladets egenskaper som skiljer sig från en vanlig ljussabel. Tack vare ett spännsystem kan bladet inte skada en fighter dödligt. Den kan bara ge ytliga brännskador, men är ändå ganska smärtsam.

Dessa blad är också mycket mindre och lättare. Därför finns det många regler för hur man använder dessa ljussvärd, bland annat att det alltid finns en jedimästare i rummet för att övervaka barnen.

Vill du också ha en unik sabel ? Kolla in våra tillbehör till lasersvärd för att anpassa ditt eget :

Tillbehor Lasersvärd Tillbehor Till Lasersvärd

Lämna en kommentar

Tveka inte att kommentera, vi är intresserade av din åsikt ung lärling!


Se hela artikeln

Greve Dookus böjda lasersvärd

Greve Dookus böjda lasersvärd (Darth Tyranus)

juli 06, 2023 4 Lästid

Se hela artikeln
Cal Kestis lasersvärd

Cal Kestis lasersvärd

juli 05, 2023 5 Lästid

Se hela artikeln
Luke Skywalkers gröna lasersvärd

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Se hela artikeln

Ta nästa befordran!