• Fri leverans i Sverige
  • 2 lasersvärd köpta = 1 gratis kopplare
0

Din korg är tom

Darth Mauls dubbla lasersvärd

december 17, 2022 5 Lästid

Darth Mauls dubbla lasersvärd

När man tänker på de existerande dubbla lasersvärd i Star Wars är Darth Mauls det första man kommer att tänka på. Antagonisten, som för första gången dök upp i Episode 1: The Phantom Menace, använder detta helt nya vapen med utmärkt kontroll. Dess två blad gör den lika originell som den är destruktiv !

Darth Mauls dubbla lasersvärd fascinerar många jordbor och förtjänar därför en egen artikel. Vi upptäckte att denna dubbelbladiga sabel inte bara är väldigt elegant, utan också har andra uppgifter som allmänheten inte känner till...

Det visar sig till exempel att ursprunget till detta dubbla lasersvärd är väldokumenterat i det icke-kanoniserade Star Wars-universumet. Men man måste verkligen vilja det för att hitta den här typen av guldkorn. Oroa dig inte, vi har tagit hand om det åt dig.

Presentation av Darth Mauls dubbla lasersvärd

Darth Mauls Dubbla Lasersvard

När det gäller utseendet är Darth Mauls dubbla ljussvärd särskilt långt och oftast silverfärgat. Den har också några inslag av svart och rött. När det gäller de två lasrarna är de röda eftersom Maul är en Sith Lord. Dessutom har han möjlighet att bara sända ut ett av bladen om han vill, eftersom handtaget är en uppsättning av två sablar som Maul har svetsat ihop själv.

Till den återkommande frågan: Har Darth Mauls ljussabel två kyberkristaller? Svaret är naturligtvis ja, eftersom vapnet består av två oberoende sablar som har kopplats ihop. Alla delar är därför i två exemplar. Det bör också noteras att det finns ett vapen som uppfanns av zabrakerna och som är mycket likt det här: Zhaboka. Mauls art hade redan tidigare skapat ett vapen med två blad...

Även om hans lasersvärd verkar vara felfri är det svårt att behärska ett som sprutar ut två blad. Mauls genialitet i strid har gjort det möjligt för honom att bli bekant med det, men det är ett fantastiskt svärd som få skulle kunna hantera som han gör.

Vad är ursprunget till Darth Mauls dubbelbladiga lasersvärd?

Som vi antydde i början av denna artikel har ursprunget till detta mystiska vapen avslöjats. I volym 10 av serietidningen Star Wars Tales finns novellen "Nameless" där Maul tränar tillsammans med Darth Sidious. Sith-lärlingen har bara ett traditionellt ljussvärd och skickas av sin mästare för att avrätta Siolo Ur Manka i Jentares-systemet. Maul försökte överraskande attackera jedimästaren, men misslyckades och besegrades på nolltid av sin motståndare som använde en enkel stav av trä...

Den framtida Dathomirian Sith Lord lämnade planeten där han hade besegrats och tänkte redan på nästa motattack. Väl hemma började han tillverka det dubbla lasersvärd som vi känner till i dag, baserat på ritningar som hans mentor Sidious hade lämnat över till honom. Han anpassade det standardljussvärd som han hade använt som första halvlek. Sedan kopplade han ett andra identiskt ljussvärd till det.

Darth Maul Dubbla Lasersvärd

Efter att ha skapat det ultimata vapnet och utarbetat en mycket machiavellisk strategi återvände han till den mediterande jediriddaren på sin hemplanet för att slutföra sitt uppdrag en gång för alla. När Maul stod inför Manka höll han bara upp en av de två lasrarna i hopp om att kunna överraska sin motståndare med den andra änden och samtidigt göra slut på honom. Det fungerade perfekt, och jediriddaren dog av den andra lasern som aktiverades på hans rygg...

Maul mot Siolo Ur Manka


Sith-lärlingen kommer att berätta för Sidious att hans nya dubbla lasersvärd, precis som hans roll hos sin mästare, bara är ett namnlöst verktyg för att döda, inget annat... Därav titeln på detta äventyr: "Nameless"..

Vilken form av lasersvärdstrid utför Maul?

I sina strider med två lasersvärd använder Maul Form VII, även känd som "Juyo" eller "Way of the Vornskr". Det här är formen av grymhet, som har andra varianter, till exempel Vaapad som utförs av Mace Windus lasersvärd. Denna korrumperade kampstil är extremt komplicerad att bemästra och styrs av en kontrollerad frigörelse av destruktiva känslor. Att lära sig att tämja sina känslor (hur dåliga de än är) och att ha en stor kunskap om kraftens mörka sida är viktigt.

Denna mycket offensiva form av strid kännetecknas av snabba, kedjade och ofta försåtliga slag! Vanligtvis kritiseras den här stilen för att vara kraftfull i dueller, på bekostnad av ett försummat försvar. Darth Mauls speciella vapen kompenserar dock på ett utmärkt sätt för denna brist.

Darth Maul handtags dubbla lasersvard

Darth Mauls största strider med det dubbla lasersvärdet

Det är otänkbart att tala om lasersvärd utan att nämna de strider som dessa vapen är de första som bevittnar. Mauls dubbla ljussvärd erbjuder både episka och originella konfrontationer, här är de tre bästa enligt vår åsikt...

Darth Maul mot Obi-Wan Kenobi och Qui-Gon Jinn

Den mest kända matchen äger rum i Star Wars Episode 1: The Phantom Menace på planeten Naboo. I filmen spelar skådespelaren Ray Park Maul mot jediriddare Qui-Gon Jinn och hans padawan Obi-Wan. Detta "1 mot 2" visar hur effektivt vapnet är, eftersom Sith Lord lyckas hålla stånd under en längre tid, till och med till den grad att han genomborrar och dödar Qui-Gon Jinn.

Därefter kommer den slutliga konfrontationen mellan Obi-Wan och Maul att tvinga Jedi-lärlingen att kämpa med hela sin själ, tills han skär lasersvärd med de två knivarna i två delar. Sith kommer sedan att använda den funktionella halvan mot den unge Kenobis lasersvärd. Även om han fortfarande är beväpnad kommer han att besegras i sin tur genom en överraskning tack vare en oförutsägbar användning av kraften av sin motståndare. Vår antagonist överlever detta nederlag.

Darth Maul mot inkvisitorerna

Efter att ha förlorat sin förra strid byggde Maul om en andra version av sitt dubbla röda lasersvärd. I det sista avsnittet av säsong 2 av Star Wars Rebels använder han det mot inkvisitorerna, som också har sin egen modifierade dubbelbladiga lasersvärd. Det speciella med deras dubbla lasersvärd är att det roterar.

I det här klippet ser vi Maul dominera flera dueller i rad med fingerfärdighet. Men han visar också att han är den bästa av alla de här två svärdshållarna!

Darth Maul mot Ahsoka Tano

Under belägringen av Mandalore, i avsnitt 10 av Star Wars: The Clone Wars säsong 7, pågår ett av de mest imponerande slagen. Ahsoka Tanos kamp mot Darth Maul. Det faktum att Ahsoka slåss med två lasersvärd mot Sith och hennes dubbla lasersvärd gav fansen möjlighet att upptäcka en mycket ovanlig duell.

Även om detta är en av Mauls mest otroliga strider förlorar han den här genom att kastas av balken som videopassagen avslutas på. Togruta Ahsoka räddar Maul från tomrummet, men hennes vapen tas i beslag av hennes allierade...

Finns det några andra svärdsmän med dubbla lasersvärd än Darth Maul?

Även om han är den mest berömda dubbelkämpen med två lasersvärd i Star Wars är Sith-herren långt ifrån den enda som har ett så skrämmande vapen. Den fallne jediriddaren Exar Kun var den allra första person som var känd för att ha tillverkat den här typen av dubbla lasersvärd. Andra karaktärer som Savage Opress (Mauls bror) och Pong Krell bär också en eller flera dubbelbladiga lasersvärd.

Variationer av vapnet kan ha uppstått, t.ex. inkvisitorernas tvåbladiga roterande lasersvärd, särskilt för att flyga medan de snurrar, Asajj Ventress' sammanfogade lasersvärd eller Jeditemplets vakters ljussabelspade.

andra dubbla lasersvärd

Karaktären Darth Maul har erövrat hjärtat hos sagans fanatiker tack vare sitt berömda dubbla ljussvärd. Dessutom vet vi att Sith också fick chansen att använda ett annat fruktansvärt vapen, Darksabern! Framgången för denna antagonist beror säkert på de legendariska ljussablarna som han visste hur man hanterar med talang...

Vi vet att när ett ljussvärd är annorlunda än de vi är vana vid att se, är det troligt att striden blir mycket rolig att se. Zabrak var naturligtvis inget undantag från regeln. Därför har Star Wars beslutat att ge mer innehåll till den publik som uppskattar Maul. Framför allt genom att ge ursprunget till hans vapen i serietidningarna och genom att erbjuda en fortsättning i den animerade serien.

Skulle du vilja ha ett dubbelt ljussvärd som Darth Maul? Du ska veta att när du köper 2 sabrar på vår webbplats erbjuder vi automatiskt en koppling för att montera knopparna mellan dem!Du kan också upptäcka vår legendariska replik inspirerad av Darth Mauls svärd genom att klicka nedan:

Sabre Laser inspiré du sabre de Dark Maul Se Modellen

Lämna en kommentar

Tveka inte att kommentera, vi är intresserade av din åsikt ung lärling!


Se hela artikeln

Greve Dookus böjda lasersvärd

Greve Dookus böjda lasersvärd (Darth Tyranus)

juli 06, 2023 4 Lästid

Se hela artikeln
Cal Kestis lasersvärd

Cal Kestis lasersvärd

juli 05, 2023 5 Lästid

Se hela artikeln
Luke Skywalkers gröna lasersvärd

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Se hela artikeln

Ta nästa befordran!