• Fri leverans i Sverige
  • 2 lasersvärd köpta = 1 gratis kopplare
0

Din korg är tom

Kylo Rens lasersvärd

december 17, 2022 6 Lästid

Kylo Rens lasersvärd

Det finns många anledningar till varför Kylo Rens lasersvärd skiljer sig så mycket från allt som Star Wars-fans har sett tidigare. Många undrar fortfarande över den nya designen sedan trailern för Star Wars: The Force Awakens dök upp. Den senaste trilogin gav oss en del svar, men alla hemligheterna bakom detta lasersvärd finns inte där.

Vi har kopplat ihop allt som är möjligt för att fullständigt avslöja detta vapens mysterier. Unga lärlingar, även om du är ett fan av den här karaktären kommer du i den här artikeln att lära dig nya saker om Kylo Rens lasersvärd.

Så håll dig fast i din stol, för idag ska vi gå in i hyperrymden. Den här interstellära resan ger dig en bättre förståelse för historien och ursprunget till Kylo Rens lasersvärd. Varför är den så speciell och berömd? Ta reda på det! 

Kylo Rens lasersvärd presenteras

Ben Solos lasersvärd


Du kanske inte har lagt märke till det, men i den berömda återblicken i avsnitt 8 kan vi mycket kortfattat se Ben Solos lasersvärd (Kylo Ren för dem som kommer från en avlägsen galax...) när han fortfarande var en ung padawan !

Hans sabelblad hade inte tre blad på den tiden, det var unikt och blått. När det gäller formen har båda sablarna exakt samma utformning, förutom färgen på handtaget som ändras från grått till svart och de extra käglorna på den nya sabeln. Det röda trebladiga lasersvärdet verkar därför vara detsamma som det han började med som padawan, även om det har genomgått vissa ändringar.

Lasersvärd Ben Solo et Kylo Ren


Det var hans övergång till den mörka sidan av kraften som fick honom att utföra ritualen "blödning" för att ändra färgen på sitt blad. Ha inte så bråttom! Vi kommer att studera denna process närmare senare i artikeln.

Varför är Kylo Rens lasersvärd instabilt?

Det vanligaste sättet att skaffa en lasersvärd är att göra den själv. Detta innebär att mycket av din egen personlighet kommer att ingå i tillverkningen av fodralet och kristallens skick när den placeras i vapnets hjärta.

Enligt Star Wars Illustrated Encyclopedia - The Force Awakens: Episode VIII verkar Kylos kniv vara instabil av två skäl:

  • Även om vapnets design är gammal, är tekniken och komponenterna i sabeln nya. Kylos lasersvärd är faktiskt byggd med moderna delar för att försöka göra den så nära ett riktigt fungerande lasersvärd som möjligt. Dess grova utseende tyder dock på att den byggdes av någon med för lite erfarenhet. Den är därför tillverkad av en oerfaren hand ochinnehåller många problem i sin kärna. Många fans spekulerar i att Kylo Ren aldrig riktigt lärde sig att konstruera sitt eget ljussvärd på rätt sätt eftersom han inte fullföljde sin Jediutbildning med sin mentor Luke Skywalker.
  • Ännu viktigare är att ljussvärdet använder en sprucken Kyberkristall, vilket är den främsta orsaken till klingans oregelbundna utseende. Det är uppenbart att det här ljussvärdet är en perfekt återspegling av den instabila karaktären hos den som bär det.

Dessa faktorer bidrar till instabiliteten hos det vapen som han använde under hela den sista trilogin i Star Wars-sagan.

För dem som talar engelska finns här ett utdrag ur boken Star Wars, The Force Awakens: The Illustrated Encyclopedia.

Encyclopedia Kylo Rens Lasersvärd

Varför är Kylo Rens lasersvärd kristallsprucket?

Kristallen i hans lasersvärd är faktiskt hans sabelkristall som Padawan. Den är sprucken eftersom den "blöder". Eftersom Kyberkristaller inte naturligt producerar en röd färg tvingas användare av den mörka sidan av kraften att utföra en svår ritual som kallas "blödning" för att böja Kyberkristallen till sin vilja.

Under en meditation måste Sith en hälla allt sitt hat i kristallen tills den slutar göra motstånd och börjar blöda, för att kunna skicka tillbaka en stöt av rött ljus. Vi kan se denna ritual i en serietidning där vi kan se hur Darth Vaders röda lasersvärd skapas. Det var mycket svårt för honom att blöda sin kristall...

Kristal blodning


Kylos oerfarenhet förstörde nästan kristallen i processen, vilket ledde till att den sprack och blev mycket instabil. Därför var han tvungen att bygga utgångar som kallas "käppar" på båda sidor av sin lasersvärd. Dessa utlopp släpper ut och kanaliserar den extra energi och värme som kristallen producerar. Utan dem skulle Kylo Rens lasersvärd helt enkelt ha exploderat i hans händer.

Kylo Ren Lasersvärd Handtaget


Det är också viktigt att veta att en kristall som skadats av blödningsritualen kan repareras. Ett perfekt exempel på detta var Ahsoka Tano som förvandlade sina blad från rött till vitt.

Varför låter Kylo Rens lasersvärd så annorlunda?

Det är inte bara utseendet på hans nya ljussabel som är annorlunda, utan även ljudet. När Kylo aktiverar sitt lasersvärd hörs det välbekanta surrande ljudet som vi alla känner till, blandat med något annat, ett elektriskt knaster... Det är ett fruktansvärt ljud, unikt för ett lasersvärd , och det är gjort med flit !

Lyssna på detta våldsamma och explosiva ljud !


Låt Mathew Wood och David Acord, som är ljudredigeringsledare respektive ljuddesigner för "The Force Awakens", kasta lite ljus över några av frågorna :

  • Mathew Wood sa att ljudet från Kylos lasersvärd var inspirerat av hotfulla föremål som motorsågar och eldkastare: "Det låter som om det har designats av en amatör", förklarade han. "Den sprakar när den är påslagen, så vi ville ha ett elektriskt ljud som var både oavslutat och hotfullt. Vi ville att den skulle ha ett farligt sound.
  • David Acord förklarade detta ytterligare i en intervju med Nerdist: "Jag tror att den mest uppenbara nya ljudeffekten i filmen är Kylos lasersvärd. Vi försökte skapa ljudeffekter som skulle vara en perfekt återspegling av hans karaktär, som är denna råa kraft som han har men som inte är helt formad. Den är inte färdigutvecklad, men den är oerhört kraftfull. Det är lite vilt och farligt. Huvudbladet och utseendet på de extra bladen som kommer ut från sidorna är verkligen snyggt. Tanken med ljudeffekterna var att de skulle matcha detta: något som känns som rå energi, ren kraft, samtidigt som det ser lite vilt och farligt ut.
Kylo Ren innehavs lasersvärd


För att sammanfatta svaren: Ljudet från Kylo Rens lasersvärd är en avskrift av hans instabila personlighet, hans vapen är en återspegling av honom. Det påminner om Rey Skywalkers gula lasersvärd, vars sällsynta blad också har en betydelse som verkligen passar henne. Vare sig det gäller hjältinnan eller antagonisten har allting varit noggrant beräknat. I vilket fall som helst har Kylo Ren lyckats göra sin kristall lika bristfällig som han är, men den fungerar uppenbarligen fortfarande. Men det faktum att det är sprucket ger det här svärdet några av de mest anmärkningsvärda egenskaperna.

Det visar sig att detta trebladiga lasersvärd är en del av en dålig konstruktion, men vilken skrämmande anomali !

Var det Kylo Ren som skapade den här designen för det trebladiga lasersvärdet?

Det är den andra säsongen av serien Star War Rebels och serietidning nr 2 av serien Darth Maul som bevisar att Kylo Ren inte har skapat denna form av lasersvärd. Den här typen av lasersvärd användes faktiskt av mycket gamla jediriddare som kämpade i det sista slaget som kallas "Great Scourge of Malachor" mellan Jedi-orden och Sith-imperiet.

Det var också i Star Wars Rebels som resterna av detta slag senare upptäcktes, inklusive en ljussabel med grönt lock som hittades av Ezra. I videospel Star Wars Jedi: Survivor kan Cal Kestis också anpassa sitt lasersvärd genom att lägga till ett korsskydd.

Första lasersvärd Kylo


Vi gillar också idén att det hyllade ljussvärdet var standarddesignen för Jedi i den gamla republiken, som våra medeltida riddare som deltar i ett slags "Force Crusade". Kylo Ren skapade alltså inte den här typen av ljussvärd, han hämtade sin inspiration från det förflutna och utnyttjade den här gamla designen. Detta gjorde det möjligt för honom att anpassa sin spruckna kristall och använda den på ett säkert sätt.

Men hur kan han då ha hämtat inspiration från den om denna form av ljussabel är tusentals år gammal? Vi antar att det ingår i utbildningen av unga padawaner att lära sig de olika formerna av ljussvärd genom historien. Kylo Ren kan alltså ha kommit ihåg detta i tid. Detta är naturligtvis bara en teori.

Är du intresserad av ett realistiskt trippelbladigt ljussvärd? Kolla in Ancestral-modellen, direkt inspirerad av Kylo Rens vapen! Det är en riktig, högkvalitativ ljussabel med högtalare. Tack vare den kommer du att kunna uppleva en total nedsänkning:

Lasersvärd Ancestral SemodellenSe modellen

Lämna en kommentar

Tveka inte att kommentera, vi är intresserade av din åsikt ung lärling!


Se hela artikeln

Greve Dookus böjda lasersvärd

Greve Dookus böjda lasersvärd (Darth Tyranus)

juli 06, 2023 4 Lästid

Se hela artikeln
Cal Kestis lasersvärd

Cal Kestis lasersvärd

juli 05, 2023 5 Lästid

Se hela artikeln
Luke Skywalkers gröna lasersvärd

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Se hela artikeln

Ta nästa befordran!