• Fri leverans i Sverige
  • 2 lasersvärd köpta = 1 gratis kopplare
0

Din korg är tom

Cal Kestis lasersvärd

juli 05, 2023 5 Lästid

Cal Kestis lasersvärd

I videospel Star Wars Jedi: Fallen Order är huvudpersonen Cal Kestis utrustad med ett särskilt lasersvärd. Padawanen, som spelas av Cameron Monaghan, var en av de överlevande från Darth Sidious Order 66 och följde sin Jedi-mästare Jaro Tapals läror.

Han blev skjuten av kloner, men innan han dog gav han sitt lasersvärd, som inte hade blivit något annat än en enbladig sabel, till Cal Kestis. Cal Kestis använde detta vapen i början av spelet mot en Bekännare, den andra systern.

Innan dess hade hjälten ett annat lasersvärd som är lätt att glömma. Men det är inte allt, det finns andra otroliga anekdoter om Cal Kestis lasersvärd. Låt oss ta en titt på allt som finns att veta om denna sabel, så att den inte längre har några hemligheter för dig.

I vilka medier förekommer Cal Kestis lasersvärd?

Cal Kestis lasersvärd har hittills bara förekommit i verk där dess ägare har varit närvarande, dvs. i videospel. Båda utvecklas av Respawn Entertainment och publiceras av Electronic Arts.

Star Wars Jedi: Fallen Order (videospel)

Star Wars Jedi: Fallen Order affisch

Star Wars Jedi: Fallen Order är det allra första spelet som innehåller Cal Kestis lasersvärd. Karaktären är medlem i Ironmongers' Guild, där han träffar Prauf Boudey, som han verkar tycka om. Prauf blir dock genomborrad av ett dubbelroterande lasersvärd under en inspektion av två Bekännare tillsammans med Stormtroopers. Det var vid denna tidpunkt som Cal Kestis för första gången svingade sitt lasersvärd mot den andra systern. Han hann bara utdela några slag innan han flydde med hjälp av ett skepp som kallades Stinger Mantis. Ombord träffade han två nya allierade: Greez Dritus (kaptenen) och Cere Junda (en före detta Jedi). Senare blev han också vän med Merrin, en av nattens systrar.

Star Wars Jedi: Survivor (videospel)

Star Wars Jedi: Survivor affisch

I detta andra opus, som släpptes i april 2023, får vi återigen chansen att uppleva Cal Kestis och BD-1:s (den lilla tvåbenta droiden) äventyr. I det här spelet, som börjar med att senator Sejan dyker upp, har Cal återigen med sig samma lasersvärd. Han möter nya fiender som Dagan Gera, Rayvis, Bode Akuna och Drya Thornne. När han har besegrat Drya Thornne kan Cal Kestis återfå sin sändare och förvandla sitt lasersvärd till en cross-guard-sabel som Kylo Rens. Vår huvudperson slåss också mot motståndare som han redan har stött på i Fallen Order. Bland dessa finns den nionde systern, som en gång var en Jedi vid namn Masana Tide.

Utseende på Cal Kestis lasersvärd

Fästet på Cal Kestis lasersvärd är övervägande metallgrått med ett svart handtag. Det som verkligen skiljer den här sabeln från de andra är dess atypiska tvådelade emitter. När det gäller pommelen, beroende på när du ser den i Cal Kestis-eposet, kommer du att se den skadad ett tag. Överlag är handtaget längre än de flesta lasersvärd.

När det gäller bladet är Kyberkristallen i Cal Kestis lasersvärd blå enligt kanon på grund av filmsekvenserna och reklambilderna. Men det är också möjligt att se sabeln med ett lila, grönt, orange och till och med rött blad genom att modifiera den i spelen. På en arbetsbänk kan du också anpassa andra delar av det ackumulerade lasersvärdet, t.ex. sändaren.

Cal Kestis lasersvärd-handtag

Hade Cal Kestis sitt första lasersvärd före det här?

Cal Kestis hade faktiskt sitt första lasersvärd när han gick i lära hos Jaro Tapal innan hans mentor gav honom sitt eget. Det är en relativt enkel sabel med brunt pannband och en flammande sändare som liknar Luke Skywalkers och Obi-Wans lasersvärd. Dess plasmabladd är blå som den andra ljussabeln Cal Kestis har. Plasmabladet är blått, precis som det andra lasersvärdet han använder. Under Order 66-attacken mot Jaro Tapal och Cal Kestis förlorade padawanen sitt lasersvärd i skeppet, som sedan exploderade...

Cal Kestis första lasersvärd

Hur förvandlade Cal Kestis sitt lasersvärd till ett dubbelbladigt svärd?

På planeten Dathomir har Cal Kestis visioner av Jaro Tapal. Dessa visioner plågar honom och får hans Kyberkristall att gå sönder. På Ilum bestämmer han sig för att tillverka ett nytt lasersvärd innan han går med i Jedi-templet. Inspirerad av sin mästares dubbla lasersvärd designade Cal Kestis i sin tur en dubbelbladig sabel. Den ena änden är gjord av Jaro Tapals sabel och den andra av Cere Jundas gamla lasersvärd. De två Kyberkristallerna är egentligen en enda kristall som han har återvunnit men som har gått sönder i två delar.

Precis som Ahsoka och hennes vita sablar kan Cal Kestis slåss med två lasersvärd samtidigt genom att separera de två delarna av sin dubbelsabel. Han kan också hålla ihop dem och bara aktivera en av klingorna, som med Mauls dubbelsabel.

Dubbelt lasersvärd från Cal Kestis

Vilka är Cal Kestis mest minnesvärda lasersvärdsstrider?

Cal Kestis mot den andra systern

Denna Bekännare hade en gång varit Cere Jundas lärling och hette Trilla Suduri. Den andra systern var den första motståndaren som såg Cal Kestis tända sitt lasersvärd i Fallen Order. Hon förföljer honom genom hela spelet innan hon besegras av Cal i slutet, trots att hon har ett dubbelbladigt roterande lasersvärd. Det är dock Darth Vader som skjuter henne härnäst.

Cal Kestis mot den andra systern

Cal Kestis mot Dagan Gera

Dagan Gera var en Jedi Master från Höga Republiken som vi möter i Star Wars Jedi: Survivor. Cal Kestis gör misstaget att väcka honom från hans långa sömn och inser gradvis att han inte bara är en vanlig Jedi... Dagan Gera blöder från sin kristall, vilket utlöser den första striden. Det var under deras andra duell som Dagan Gera mötte döden i händerna på Cal Kestis, som tog skepnaden av Santari Khri, den före detta jedins vän.

Cal Kestis mot Dagan Gera

Cal Kestis mot Bode Akuna

Redan från början av Star Wars Jedi: Survivor presenteras Bode Akuna som en sann allierad som Cal Kestis kan lita på. I själva verket är han en förrädare som har gått under täckmantel för att skydda sin dotter. Vi får också veta att han en gång var en Jedi. Hans strid mot Cal Kestis och hans lasersvärd är den allra sista i spelet och slutar med Cals seger.

Cal Kestis mot Bode Akuna

Cal Kestis mot Darth Vader

Slutligen konfronterar Cal Kestis också den ökände Sith Lord Darth Vader i slutet av Star Wars Jedi: Fallen Order, efter att han dödat den andra systern. Han får sällskap av Cere Junda för att möta Sith, som är alldeles för mäktig. Spelets berättelse uppmanar därför Cal Kestis att fly från Vader innan det avslutas... Att se Vader med sitt lasersvärd var en stor överraskning för licensens fans.

Cal Kestis mot Darth Vader

Cal Kestis lasersvärd har avvärjt många blasterskott och genomgått många resor i händerna på sin ägare. Dessutom kan vi mycket väl få se det igen i framtiden, i spel och till och med i filmer och TV-serier.

Som du har sett erbjuder spelen alltid dolda hemligheter kring kraftfulla artefakter. Dessa inkluderar Cal Kestis vapen, Boone Kestis lasersvärd och Eno Cordovas Holocron. Star Wars-universumet som skapades av George Lucas är tillräckligt stort för att ha råd med den här typen av dolda bonusar.

Om du vill gå med i Jedi-orden och slåss mot Imperiet behöver du en ljussabel av hög kvalitet. Vi rekommenderar att du tar en titt på alla våra realistiska lasersvärd i menyn på den här webbplatsen.


Lämna en kommentar

Tveka inte att kommentera, vi är intresserade av din åsikt ung lärling!


Se hela artikeln

Greve Dookus böjda lasersvärd

Greve Dookus böjda lasersvärd (Darth Tyranus)

juli 06, 2023 4 Lästid

Se hela artikeln
Luke Skywalkers gröna lasersvärd

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Se hela artikeln
Mandalorian svart lasersvärd

Mandalorian svart lasersvärd

december 17, 2022 8 Lästid

Se hela artikeln

Ta nästa befordran!