• Fri leverans i Sverige
  • 2 lasersvärd köpta = 1 gratis kopplare
0

Din korg är tom

Greve Dookus böjda lasersvärd (Darth Tyranus)

juli 06, 2023 4 Lästid

Greve Dookus böjda lasersvärd

Count Dooku, spelad av skådespelaren Christopher Lee, var en gång en Jedi Master. Han undervisades av mäster Yoda, som ville göra honom till sin Padawan för att tygla hans störande lust att slåss. Sedan blev Yodas farhågor om Doku uppenbara...

Efter Qui-Gon Jinns död övergick han till den mörka sidan och blev lärling hos Sith Lord Darth Sidious (Palpatine). Han fick titeln Count of Serenno och var även känd som Darth Tyranus. Han använde ett böjt lasersvärd med ett rött blad som inte liknade något annat. Detta vapen gjorde det möjligt för honom att ta sig an mäktiga motståndare.

I den här artikeln tar vi en närmare titt på allt som har att göra med Darth Tyranus böjda lasersvärd. Count Dooku var en viktig figur i klonkrigen och var inblandad i några otroliga dueller. Låt oss ta en titt på historien om detta märkligt formade lasersvärd.

Utseendet på greve Dookus lasersvärd

Greve Dookus lasersvärd har ett 35,5 cm långt böjt fäste. Det är övervägande silverfärgat med svarta accenter. Knappen är bred och sitter precis under en röd avtryckare. I andra änden finns en sändare med ett slags horn som fungerar som bladskydd.

Plasmabladet är rött tack vare den röda Kyber-kristall som Darth Sidious gav till greve Dooku. Så Dooku behövde inte utföra en blödningsritual som Darth Vader gjorde för att skapa sitt röda lasersvärd.

Det speciella med greve Dookus lasersvärd är den böjda formen på handtaget. Detta val gjordes eftersom Christopher Lee var mycket förtjust i fäktning. Det är därför handtaget är böjt som ett fäktsvärd. Detta ger honom ett fastare grepp för att utföra de rörelser som är förknippade med hans form av strid med lasersvärdet.

Fäste på greve Dookus böjda lasersvärd

Vilken form av lasersvärdsfäktning använder Count Dooku?

Greve Dooku använder Form II: Makashi i sina ljussabelstrider. Detta är en enhandsform som är formidabel mot andra lasersvärdsanvändare. Den här stridsstilen bygger på fingerfärdighet och snabba, rena och precisa slag. Rörelserna är långa och eleganta, en perfekt matchning för greve Dooku med tanke på hans koppling till fäktning. I Form II: Makashi är Dookus lasersvärd perfekt lämpat för detta, eftersom det böjda fästet ger ett bra grepp för exakta gester. Detta skapar oförutsägbara attackvinklar som är svåra för fienden att parera när de ställs inför ett enhandslasersvärd.

Greve Dooku med sitt lasersvärd

Vilka är Count Dookus bästa fighter med lasersvärd?

Greve Dooku mot Mäster Yoda

I slutet av Star Wars: Klonerna anfaller (Episode II) utkämpas en duell på Geonosis mellan Count Dooku och Anakin Skywalker, som åtföljs av sin mästare Kenobi med sitt blå lasersvärd. De två jediriddarna blir dock snabbt övermannade. Den unge Skywalker slås ner redan från början av Darth Tyranus kraftblixtar. Han förlorar sedan en del av sin arm på grund av Dookus lasersvärd. I slutändan besegrar greve Dooku dem enkelt.

Därefter dyker mäster Yoda upp för att bjuda oss på en exceptionell strid mot greve Dooku. Mitt under duellen, när han ställs inför Yodas gröna lasersvärd, använder Dooku kraften för att försätta de två jediriddarna i fara. Detta tvingar fram ett avbrott i striden så att Yoda kan komma till deras hjälp. Greve Dooku utnyttjade situationen för att fly i ett rymdskepp från sin tidigare mentor. Striden var relativt kort men intensiv på grund av kraften hos de två krigarna, tidigare mästare och elev.

Greve Dooku mot Mäster Yoda

Greve Dooku mot Anakin Skywalker och Obi-Wan Kenobi

AI början av Star Wars: Siths hämnd (Episode III) får jedin Anakin, utrustad med sitt lasersvärd, och hans mästare Obi-Wan möjlighet att göra upp med greve Dooku på Grievous skepp. Den här gången är det Obi-Wan som först blir nedslagen av greve Dooku. Anakin Skywalker tar sedan på sig att besegra greve Dooku, skär av båda hans händer med ett slag och återfår sitt lasersvärd. Under striden tittar kansler Palpatine, som senare avslöjas vara Darth Sidious, på. När Anakin konfronterar Dooku med båda lasersvärden i händerna uppmanar Palpatine honom att avrätta greve Dooku för att få honom att övergå till den mörka sidan. Den unge jedin gör det till slut efter viss tvekan, vilket gör detta till greve Dookus sista duell...

Greve Dooku mot Anakin Skywalker och Obi-Wan Kenobi

Count Dooku mot Asajj Ventress och Savage Opress

I avsnitt 4 av säsong 3 av Star Wars: The Clone Wars ställs greve Dooku mot sina lärlingar: Asajj Ventress och Savage Opress, Darth Mauls bror som också har ett dubbelbladigt lasersvärd. Upproret organiseras av Asajj Ventress, som får hjälp av Nattens systrar att hämnas på greve Dooku. De två Sith-lärlingarna skiljs åt under duellen, Savage Opress kämpar mot Anakin och Obi-Wan (som just har anlänt) medan Asajj Ventress fortsätter mot greve Dooku. Precis när Dooku skulle göra slut på Asajj Ventress hittade hon ett sätt att fly i sista stund och förhindra att striden tog slut.

Count Dooku mot Asajj Ventress och Savage Opress

Finns det några andra karaktärer än greve Dooku med ett böjt lasersvärd?

Faktum är att det finns andra karaktärer än greve Dooku som har en böjd ljussabel. Det är Asajj Ventress, som var greve Dookus elev och som har 2 lasersvärd med böjda handtag. Hon kan även koppla ihop dem med hjälp av pommelen för att skapa ett dubbelt lasersvärd. Sedan har vi Ahsoka Tano, som hade två vita lasersvärd med böjda handtag, inklusive ett Shoto. Det var de böjda sablarna som gjorde att hon kunde stå emot vissa inkvisitorer.

Lasersvärd av Ahsoka Tano och Asajj Ventress

Detta Sith-lasersvärd har haft många mäktiga fiender att bekämpa. Det antas att greve Dooku var den tredje mäktigaste karaktären i Star Wars vid ett tillfälle, eftersom den första och den andra båda var hans mästare.

Vi hoppas få se Count Dookus ljussabel igen i framtiden, antingen i flashbacks eller i dedikerade serier. Star Wars Tales Of The Jedi gav oss chansen att se Dooku med sitt gamla böjda blå lasersvärd. Fansen är uppenbarligen angelägna om att få veta mer om denna karaktär som gick över till den mörka sidan...

Om du också vill köpa ett lasersvärd som är lika originellt som Count Dookus, ta en titt på våra egna lasersvärd i menyn på den här webbplatsen. Och kanske en dag kommer greve Dookus ljussabel att ansluta sig till våra egna!


Lämna en kommentar

Tveka inte att kommentera, vi är intresserade av din åsikt ung lärling!


Se hela artikeln

Cal Kestis lasersvärd

Cal Kestis lasersvärd

juli 05, 2023 5 Lästid

Se hela artikeln
Luke Skywalkers gröna lasersvärd

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Se hela artikeln
Mandalorian svart lasersvärd

Mandalorian svart lasersvärd

december 17, 2022 8 Lästid

Se hela artikeln

Ta nästa befordran!