• Fri leverans i Sverige
  • 2 lasersvärd köpta = 1 gratis kopplare
0

Din korg är tom

Mästare Yodas gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Mästare Yodas gröna lasersvärd

En av de mest ikoniska karaktärerna i Star Wars, Yoda, är en typisk gammal visdom. Hans roll som mentor ledde till att han bevisade sin förmåga genom Kraften och sina lasersvärdstrider. Yoda har dock inte ofta svingat sitt ljussvärd i sagan. Den käppsvängande jediriddaren har förklarat att han undviker våld så mycket som möjligt, till förmån för fredligare alternativ.

Trots detta är Yodas lasersvärd, liksom många andra, rik på intressanta referenser och egenskaper. Du kommer särskilt att få veta att hans ljussabel fick ett tragiskt slut. Det är inte många som känner till detta... Dessutom kommer du att upptäcka all information om vapnet från den som blev den starkaste i Jedi-orden !

"En stor krigare? Ingen blir stor genom krig."

Mästare Yoda

Presentation av mästare Yodas lasersvärd

Mastare Yodas Lasersvärd

Yodas lasersvärd kännetecknas av sin ringa storlek, oavsett om det gäller det svarta kromhandtaget eller det gröna plasmabladet. Precis som sin användare är detta korta lasersvärd av Shoto-typ. Det här är en kategori av krympta lasersvärd som inte är så ofta representerad. Mästare Yoda byggde det här vapnet under överinseende av Huyang, en robotarkitekt som har en stor kunskap om Jedis ljussabrar lagrad inom sig.

I handtaget på sabeln finns en grön Adegan-kristall som återfanns på planeten Ossus. Det är denna Kyberkristall som används av många jedier som ger lasersvardbladet dess smaragdfärg. För att använda sitt korta blad måste Yoda dra fram handtaget som han har i bältet.

Vilken typ av lasersvärdstrid utför Yoda?

Mästare Yoda använder form IV: Ataru med lasersvärdet. Även om den är fruktansvärt effektiv kräver denna form med lasersvärdet stor uthållighet. De mentala och fysiska resurserna sätts på prov för att omsätta den i praktiken. Denna kampstil ger hisnande dueller eftersom den innehåller akrobatiska rörelser som hopp, snabba rörelser och snabba slag. Allt detta är avbrutet av en hel del fart !

Yoda lasersvardstrid grönt

Yodas konfrontationer med lasersvärd i Star Wars-filmerna

Fans av Star Wars-sagan uppskattar lasersvärd framför allt när de används i episka strider. Som vi berättade ser Yoda till att använda sitt lasersvärd så lite som möjligt. Så låt oss återuppleva de två enda riktiga striderna som Jedimästaren någonsin har erbjudit oss!

Yoda mot Darth Sidious

I Star Wars Episode II: Attack of the Clones, när slaget om Geonosis rasar, konfronterar Yoda Count Dooku, sin tidigare padawan. När klonkriget inleds visar mästare Yoda stor överlägsenhet med lasersvärdet. Han dominerar sin motståndare så mycket att Dooku tvingas fly. Han attackerar Obi-Wan Kenobi och Anakin Skywalker och tvingar Yoda att komma och rädda dem med hjälp av sin behärskning av Kraften. Räddningen av jedimästaren ger Darth Tyranus tillräckligt med tid för att ge sig av med sitt skepp.

Yoda mot Darth Sidious

Den här gången är det i Star Wars Episode III: Revenge of the Sith som vi kan beundra Yoda som kämpar med fingerfärdighet mot Sheev Palpatine. Duellen äger rum i den galaktiska senatsbyggnaden där en strid ström av slag utlöses. Trots sin skicklighet i lasersvärd faller vapnet ur Yodas händer. Hon kastas till baksidan av rummet av Darth Sidious Force Lightning. Kampen började inte till Yodas fördel och den grönt färgade karaktären med långa öron kommer så småningom att lämna scenen och konfrontationen kommer att vara oavslutad.

Hur försvann Yodas lasersvärd?

När det Galaktiska imperiet grundades håller storvisir Mas Amedda ett tal om att Jediriddare är skadliga för det allmänna bästa. I synnerhet kallar han deras ljussvärd för "förtrycksinstrument". Efter att ha hållit upp Yodas ljussabel kastar han den i en behållare som innehåller flera andra Jedi-ljussvärd. Dessa bränns sedan, vilket gör att Kyberkristallerna exploderar. Denna osynliga scen finns i början av volym 1 av serietidningen Star Wars: Darth Vader: Dark Lord of the Sith.

Burning Lasersvärd Mastare Yoda

Även om Yoda är en extremt kraftfull person, fick vi se väldigt lite av hans vapen. Hans sällsynta framträdanden gav oss dock möjlighet att se en imponerande föreställning. Hans smidighet och hans behärskning av lasersvärdet ger en verkligt dynamisk strid. För att inte tala om hans användning av Kraften, vilket ger ytterligare en anledning att njuta av hans dueller.

Star Wars-universumet är särskilt rikt, vilket gjorde det möjligt för oss att spåra vissa egenskaper hos Yodas sabel. Hur Yodas vapen hamnade är till exempel en information som är ganska okänd för allmänheten. För att hitta den ska man inte vara rädd för att leta i off-series. Och det är där vi kommer in i bilden !

Men att ha exklusiv information kanske inte räcker för dig. Och om du vill ha ett riktigt grönt lasersvärd som mästare Yodas  rekommenderar vi att du tittar på våra egna lasersvärd. Eftersom de tillverkar mer än 10 utbytbara färger kan du naturligtvis få en grön färg.


Lämna en kommentar

Tveka inte att kommentera, vi är intresserade av din åsikt ung lärling!


Se hela artikeln

Greve Dookus böjda lasersvärd

Greve Dookus böjda lasersvärd (Darth Tyranus)

juli 06, 2023 4 Lästid

Se hela artikeln
Cal Kestis lasersvärd

Cal Kestis lasersvärd

juli 05, 2023 5 Lästid

Se hela artikeln
Luke Skywalkers gröna lasersvärd

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Se hela artikeln

Ta nästa befordran!