• Fri leverans i Sverige
  • 2 lasersvärd köpta = 1 gratis kopplare
0

Din korg är tom

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

Luke Skywalker anses vara en av de viktigaste karaktärerna i Star Wars-sagan. Ursprungligen använde Luke sin far Anakins första blå lasersvärd när han fortfarande var en Jedi. Obi-Wan gav honom den här sabeln när han började träna honom i Star Wars Episode IV: Ett nytt hopp. Men han behöll den inte för alltid...

I Star Wars, episod V: Imperiet slår tillbaka, duellerar Luke Skywalker mot sin far Darth Vader på Bespin och får sin hand avskuren av denne. Svärdet återfinns sedan av Siths mörka lord.

Jedi Luke bestämde sig för att skapa ett grönt lasersvärd. Detta andra lasersvärd dök upp för första gången i Star Wars Episode VI: Jedins återkomst 1983. Luke använde den på många uppdrag, bland annat i slaget vid Endor, när han räddade Han Solo från Jabba the Hutt och i The Mandalorian för att hitta och träna Grogu.

Presentation av Luke Skywalkers lasersvärd

handtaget lasersvärd Luke Skywalker

Luke byggde det här gröna svärdet på Tatooine mellan episod V och VI, där Kenobi bodde tidigare. Där hittade han Jedi-texter som hjälpte honom att bygga sitt svärd. För att göra detta samlade han in mynt från försäljare i Mos Eisley. Handtaget är 28 centimeter långt och är mestadels i silver med svarta och guldiga detaljer. Den har en skåra och flammar upp mot sändaren. Svärdet har också ett hölje för gröna plasmabladet och en energicell i knapparna.

Den här sabelkonstruktionen påminner mycket om hans mentor Obi-Wan Kenobis sista lasersvärd. Detta är ingen slump, det är en hyllning från Luke till sin mästare som själv inspirerades av Qui-Gon Jinns lasersvärd för sina två första sablar.

Kyberkristallen i Lukes ljussabel är grön, vilket är orsaken till plasmabladets smaragdfärgade nyans. Den här kristallen är syntetisk, eftersom den unga padawanen skapade den med hjälp av en brasa och sedan bearbetade den för att närma sig en Adegan-kristall.

Luke Skywalker bygger ett gront lasersvärd

Lukes ikoniska scener med sitt gröna lasersvärd

Hittills har vi bara sett Lukes gröna lasersvärd några få gånger i filmer och serier. De enda gångerna som Luke syns med denna sabel är dock minnesvärda. Därför har vi valt ut de bästa för dig !

Luke mot Jabba the Hutt's vakter

Medan Han Solo, Chewbacca, hans syster Leia och hans fiende Jabba the Hutt tittar på, startar Luke en strid. Precis ovanför Carkoons stora grop skickar R2-D2 sitt lasersvärd till den unge Skywalker, vilket startar striden. Med det gröna svärdet avvärjer han blastereld och slår Jabba the Hutt's män i Sarlacc, inklusive prisjägaren Boba Fett. Passagen som äger rum i Star Wars Episode VI: Jedins återkomst.

Luke mot sin far Darth Vader på Dödsstjärnan

Det är Lukes återkomststrid mot sin far Vader i avsnitt VI som avslutar den första trilogin. Precis innan duellen börjar beslagtas Luke Skywalkers sabel av Darth Sidious som fått den av Vader. Jedi Luke kommer dock att använda kraften för att återfå sitt vapen och börja striden med en överraskning. Darth Vader stoppade sitt första slag, som långt ifrån var det sista. Luke övermannade till slut sin Sith-fader och återlämnade hans Cho Mai när han i sin tur högg av sin hand som höll Vader's röda sabel. Slutligen kommer Luke att göra valet att kasta bort sin sabel för att inte låta hatet ta över hans sinne som Sidious förväntade sig.

"Jag ser att du har gjort dig ett nytt lasersvärd. Du har avslutat din utbildning."

Darth Vader till Luke

Luke mot Dark Troopers i The Mandalorian

Den här gången dyker Luke upp med sitt gröna lasersvärd i det sista avsnittet av säsong 2 som heter "The Rescue" i serien Mandalorian. Scenen utspelar sig på Gideons skepp, som nyligen besegrades av Din Djarin. Mandalorianen blev därmed den nya ägaren av Mandalorian svart lasersvärd i processen. Till alla Star Wars-fans stora förvåning dyker Luke Skywalker upp och förgör de mörka troopers på skeppet en efter en utan svårighet. Lukes imponerande styrkedemonstration motiverades av hans önskan att rädda Grogu. Han tog honom senare under sin vinge för att lära sig av honom.

Lukes gröna lasersvärd kommer att bli ihågkommen för de olika mytiska scener där vi har sett det. Det är inte det enda svärd som jediriddaren använde utöver sin fars lasersvärd. Det är inte många som vet detta, men Luke hade ett gult lasersvärd. Han använde den mellan den tid han hade sin fars och den han tillverkade.

George Lucas ville faktiskt ursprungligen att den andra sabeln som Luke skapade skulle ha ett blått blad. Han ändrade sig sedan eftersom han ansåg att denna färg inte skulle vara särskilt synlig på grund av de många scenerna på Tatooine där himlen är klarblå.

Sammanfattningsvis bör du veta att det inte är en ouppnåelig dröm för dig att svinga Lukes lasersvärd. Vi har designat repliker som är inspirerade av karaktärerna i sagan. LUKE-S modellen är så trogen som möjligt mot den riktiga Luke Skywalkers lasersvärd, vi inbjuder dig att upptäcka denna produkt genom att klicka på knappen :

Lasersvärd inspirerat av Luke Skywalkers sabel Se svärdet LUKE-S

Lämna en kommentar

Tveka inte att kommentera, vi är intresserade av din åsikt ung lärling!


Se hela artikeln

Greve Dookus böjda lasersvärd

Greve Dookus böjda lasersvärd (Darth Tyranus)

juli 06, 2023 4 Lästid

Se hela artikeln
Cal Kestis lasersvärd

Cal Kestis lasersvärd

juli 05, 2023 5 Lästid

Se hela artikeln
Mandalorian svart lasersvärd

Mandalorian svart lasersvärd

december 17, 2022 8 Lästid

Se hela artikeln

Ta nästa befordran!