• Fri leverans i Sverige
  • 2 lasersvärd köpta = 1 gratis kopplare
0

Din korg är tom

Obi-Wan Kenobis lasersvärd

december 17, 2022 5 Lästid

Obi-Wan Kenobis lasersvärd

I motsats till den allmänna uppfattningen att alla Star Wars-figurer bara har haft ett ljussvärd, finns det några som inte följer regeln. Detta är särskilt fallet med Obi-Wan Kenobi som korsade bladet på sina 3 lasersvärd med flera av sina fiender, till exempel Darth Vader, Asajj Ventress och Count Dooku. I vilket fall som helst har bytet av utrustning inte gjort honom mindre hjälte.

De farliga situationer som Obi-Wan ställdes inför ledde till att han var tvungen att bygga om sitt vapen mer än en gång. När han förlorade sin sabel var han tvungen att återskapa en sabel två gånger för att undvika att bli lämnad tomhänt av sina motståndare.

Vi utforskade galaxens fyra hörn för att spåra historien om Obi-Wans ljussvärd. Eftersom en av seriens huvudpersoner har en stark koppling till Obi-Wan kommer du att upptäcka att vissa arv förs vidare genom lasersvärd. Gör dig redo att upptäcka (eller återupptäcka) den här Jedis förflutna och de laserdsvärd som gjorde honom till vinnare i många strider.

Obi-Wans första lasersvärd

Första Lasersvärd Obi Wan Qui qon jinn

Liksom de andra två har detta lasersvärd som byggdes av Obi-Wan Kenobi och som först dök upp i Star Wars Episode 1: The Phantom Menace ett blått plasmablad. Det är en symbol för allvar och mod. När det gäller handtaget kan vi ganska snabbt se att det liknar hans mästare Qui-Gon Jinns handtag. Detta är ingen tillfällighet, om Obi-Wan inspirerades av handtaget som hans mentor hade byggt var det för att hedra honom när han var padawan. Detta är en Jedi-tradition som visar lärlingens djupa respekt för sin mästare som vägleder honom.

Det är märkbart att han har behållit samma grå och svarta handtag som Qui-Gon Jinns vapen. Obi-Wan verkar dock ha gjort ett tjockare och mer avancerat svärd genom de extra funktionerna. Förekomsten av ett reglage för att påverka intensiteten och längden på bladet samt en extra energicell i form av en sfär är bevis på detta (bland annat).

Det bör också noteras att när Obi-Wan använde sitt första lasersvärd var det i form av IV Ataru. Detta är en av de ursprungliga formerna som anses vara Aggressionens väg (eller Falkens väg). Den sistnämnda bygger på sekvensen av rörelser och hastighet för att ge mycket offensiva och upprepade slag.

Det finns många hopp och akrobatiska rörelser av alla slag. För att behärska denna form krävs dock mycket uthållighet. Det verkar som om detta inte var något problem för Obi-Wan.

Lasersvärdstrid Obi-Wan Kenobi

Det finns dock ett problem som Obi-Wan stötte på med detta lasersvärd. Under Naboo-blockaden åkte han och Qui-Gon Jinn ut på ett uppdrag och allt gick inte som planerat... Det var när han försökte undvika stridsrobotar som vår kära Jedi tvingades kamouflera sig i ett vattenhål. När han sedan kom upp ur vattnet insåg han att hans lasersvärd tillfälligt inte fungerade. Han lovade att åtgärda problemet med genomsläpplighet för att kunna använda sin stridsutrustning i framtiden.

Även om Obi-Wan Kenobi kämpade flera gånger med sitt lasersvärd under den första filmen finns det en duell som kommer att bli den sista för detta vapen. När Darth Maul på order av Palpatine slåss mot Qui-Gon Jinn och Obi-Wan dödar han jedimästaren och skickar sedan Padawans ljussabel i ett avgrundshål på Naboo. Som tur är kan han med hjälp av kraften hämta sin mentors lasersvärd för att ge Siths dödsstöt och besegra Darth Mauls legendariska dubbla lasersvärd.

Darth Mauls Kastar Obi-Wan Lasersvärd

Obi-Wans andra lasersvärd

Obi-Wans andra lasersvärd (fortfarande blått) har ett liknande utseende som det föregående för att förlänga den respekt han visade Qui-Gon Jinn. Detta återspeglar återigen den hängivenhet och det engagemang som Obi-Wan Kenobi alltid har visat för sin mästare. Konstruktionen är så lik den tidigare att vissa teorier hävdade att Jediriddarna hade återfått vapnet som kastats på Naboo.

Obi-Wan Andra Lasersvärd

I serietidningen Obi-Wan & Anakin får vi veta att den först användes under uppdraget på Carnelion IV, tre år efter att den hade förlorat sitt ursprungliga lasersvärd. När det gäller den första trilogin är det under Star Wars Episode II: Attack of the Clones som lasersvärdet används. Vid den här tiden har Obi-Wan blivit jediriddare och har nyligen tagit Anakin Skywalker som elev.

Om du vill veta mer om livet för Obi-Wans andra lasersvärd rekommenderar vi den utmärkta serien Obi-Wan & Anakin.

Seriestripp Obi-Wan & Anakin

Den här gången kommer Obi-Wan Kenobi att byta från form IV Ataru till form III Soresu. Denna defensiva kampstil bygger främst på parader. Vissa ser denna form som ett uttryck för en fredlig duellstil. Obi-Wan skulle ha valt denna väg eftersom han tror att den skyddande aspekten av denna form var vad hans mästare behövde för att undvika att bli genomborrad av Darth Maul.

När Obi-Wan byggde det här lasersvärdet lärde han sig av sina tidigare misstag och justerade vapnets vattentäthet. Detta skulle bekräftas när han mötte Jango Fett på planeten Kamino. När striden rasade i regnet och lasersvärdet föll ner i pölar skulle det ha varit oanvändbart. Detta är dock inte fallet när Obi-Wan ser Jango Fett fly i skeppet och han drar ut strålen från sitt lasersvärd utan problem. Den här nicken till föregående avsnitt visar att Jedi Obi-Wan har förbättrat och fyllt ut luckorna i vapnet med ytterligare alternativ.

Obi-Wan Jango Fett

Precis som sitt första ljussvärd kommer han att förlora det till en antagonist före striden på planeten Geonosis. Den här gången var det Count Dooku som tog Obi-Wans lasersvärd efter att ha tagit det. Relikten återlämnades aldrig till jediriddaren... Jedi Nicanas Tassu, som inte kan slåss naken, överlämnar ett ersättningsljussvärd till Obi-Wan för att han ska kunna använda det i början av Klonkriget.

Obi-Wans tredje lasersvärd

Så Obi-Wan Kenobi började tillverka ett sista lasersvärd med en blå Kyberkristall igen. Vid den här tiden hade han redan blivit jedimästare. Det ultimata vapnet skulle först dyka upp i Star Wars Episode III: Revenge of the Sith och skulle fascinera publiken med sitt nya utseende.

Obi-Wan tredje lasersvärd

Den Jedi vi känner till vände så småningom bladet och gick vidare och tillverkade ett lasersvärd som den här gången inte såg ut som Qui-Gon Jinns. Fästet har en skåra och följs av en tunnare gyllene sektion som breddas innan den ger vika för en silverspets: lasersvärdet sändare. En av de mest populära striderna med det här vapnet var när han konfronterade sin tidigare lärling Anakin Skywalkers lasersvärd. Duellen äger rum på Mustafar, där lava och offensiva slag släpps loss...

Obi-Wans sista sabel kommer att ha använts under hans 19 år på planeten Tatooine tills han skjuts av Sith-herren Darth Vaders lasersvärd... Den senare kommer att ta den med sig till Vjun och placera den i Basts slott som han har byggt. Ben Kenobis lasersvärd arrangeras av Vader som en trofé i palatset.

Obi-Wan mot Grievous

En annan mytomspunnen scen där Obi-Wan kunde bevisa kraften hos detta vapen är hans konfrontation där han ensam stod emot general Grievous fyra ljussabrar. Det är också den enda sabel som har varit i händerna på både Alec Guinness och Ewan McGregor.

Slutligen inspirerades Obi-Wans padawan Luke Skywalker av sin mästares sista modell för att bygga sitt andra gröna lasersvärd. Precis som Obi-Wan hade gjort för att hedra den lärare som en gång hade utbildat honom. Arvet fortsätter och Jedi-traditionerna förs vidare från generation till generation...

Om du har en svaghet för Obi-Wans ljussvärd rekommenderar vi vår Legendary OBI-K. Som du kan se är den inspirerad av utformningen av Obi-Wans första och andra sabel. Den kommer att förgylla din samling och tillfredsställa dig om du letar efter ett fiktivt vapen som är i mästare Kenobis stil:

Obi-Wans Lasersvärd replica Se svärdet OBI-K

Lämna en kommentar

Tveka inte att kommentera, vi är intresserade av din åsikt ung lärling!


Se hela artikeln

Greve Dookus böjda lasersvärd

Greve Dookus böjda lasersvärd (Darth Tyranus)

juli 06, 2023 4 Lästid

Se hela artikeln
Cal Kestis lasersvärd

Cal Kestis lasersvärd

juli 05, 2023 5 Lästid

Se hela artikeln
Luke Skywalkers gröna lasersvärd

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Se hela artikeln

Ta nästa befordran!