• Fri leverans i Sverige
  • 2 lasersvärd köpta = 1 gratis kopplare
0

Din korg är tom

Anakin Skywalkers lasersvärd

december 17, 2022 5 Lästid

Anakin Skywalkers lasersvärd

Anakins ljussabel (eller Skywalkers lasersvärd) är utan tvekan det mest ikoniska vapnet i Star Wars och har dykt upp många gånger. Naturligtvis talar vi om det andra ljussvärdet som Anakin tillverkade och använde under klonkrigen. Den här har mycket mer att säga än sin föregångare som tyvärr gick förlorad på Geonosis..

Det är framför allt denna sabel som gör att vi kan se Anakin öva V Djem So-formen med ljussabeln. Vapnet har använts mot bland annat många droider, Asajj Ventress och Count Dooku.

Lasersvärdet har inte bara varit i händerna på Anakin Skywalker... Andra karaktärer än han kommer att använda det, särskilt ättlingar till hans blod, därav namnet "Skywalker lightsaber". Om du är redo att lära dig mer om detta legendariska svärd har du kommit till rätt ställe!

Presentation av Anakin Skywalkers lasersvärd

Anakin Handtaget Lasersvärd

Anakin Skywalkers lasersvärd byggdes efter slaget vid Geonosis, eftersom den förra var borta. Lasersvärdet är kromat med svarta kanter på den nedre delen av handtaget. Handtaget innehåller en blå Kyberkristall som ger plasmabladet dess indigofärg.

Designen av detta lasersvärd har ett mycket speciellt ursprung som vi har att tacka Roger Christian, som ansvarade för filmens rekvisita. För att skapa Anakins lasersvärd byggde han den på en kamera, Graflex Speed Graphic 4x5. Inspirationen kommer närmare bestämt från röret som fungerar som handtag för kamerans blixt. Det är alltså tack vare en kamera som hela designen av Anakins ikoniska lasersvärd föddes.

Anakin slåss med detta lasersvärd i Star Wars-filmerna

Med detta andra lasersvärd mötte Anakin, spelad av Hayden Christensen, flera fiender. Två anmärkningsvärda konfrontationer iscensattes dock i Star Wars. Den andra markerar början på en ny era...

Anakin Skywalker mot Count Dooku

Denna duell ställer Anakin Skywalker och Obi-Wan Kenobi mot Count Dooku i Star Wars, Episode III: Siths hämnd. Den korta striden leds till stor del av Anakin, som hävdar att han har fördubblat sin makt sedan deras förra konfrontation på Geonosis. Darth Tyranus förlorar sitt liv genom Anakin. Jediriddaren ville inte döda Dooku, men kanslern beordrade honom att göra slut på Sith-herren.

Anakin Skywalker mot Obi-Wan Kenobi

Kampen äger också rum i den sista filmen i den andra trilogin. Det är en av de mest kända striderna i sagan och äger rum efter att Anakin fått Padmé Amidala att svimma. Striden är hård och vi får se en mängd olika rörelser på flera platser på Mustafar, bland annat över lava. Anakin har för stor tilltro till sina färdigheter och förlorar mot jedimästaren Obi-Wans lasersvärd, som skär av hans ben och arm.

Mentorn åker iväg med Anakins lasersvärd och förvarar det i flera år på planeten Tatooine. Innan Darth Sidious blir den Darth Vader vi alla känner till kommer han att rädda Anakin från den nära förestående döden efter denna fruktansvärda konfrontation. Helt obeväpnad kommer han senare att skapa Darth Vaders lasersvärd. Anakin kommer aldrig mer att svinga sabeln som han byggde som Jedi.

Vem annan än Anakin använde sitt lasersvärd ?

Även om Anakin är den som tillverkade sitt lasersvärd är han inte den enda som använde det. Det är inte för inte som vissa kallar det för "Skywalker-lasersvärdet". Detta beror på att några av Vaders ättlingar också har använt den i sin tur.

Luke Skywalker

Luke Skywalker

Nästan 20 år efter att Ben Kenobi behöll svärdet på Tatooine kommer han att ge det till Padawan Luke i Star Wars, Episode IV: Ett nytt hopp. Luke kommer att använda ljussvärdet i tre år och träna för att förbättra sina färdigheter, bland annat i Millennium Falcon för första gången. Han förlorar dock lasersvärdet (och sin högra hand) till sin far, Sith Lord Darth Vader, på Cloud City. Luke Skywalker tillverkade därefter ett grönt lasersvärd och använde det i många år.

Klon av Luuke Skywalker

Klona Luuke Skywalker

När Luke förlorade sin hand hittade Darth Vader den och hans ljussabel. Han tog med sig dem tillbaka till sin mästare Sidious som beslutade att behålla dem. Senare använde Jorus C'Baoth DNA:t från handen för att skapa en ond klon av Luke: Luuke Skywalker. Han såg ut precis som han själv till utseendet, men hans hjärna var helt och hållet underställd sin skapares order. Dessutom slogs han med det ljusvärd som Luke tidigare hade använt, Anakin Skywalkers lasersvärd.

Mara Jade Skywalker

Mara Jade Skywalker

Det är den här karaktären som gjorde slut på Lukes klon och hans mästare Jorus C'Baoth. Mer än så är det hon som senare blev Luke Skywalkers fru. Han bestämde sig för att ge henne lasersvärdet, som hon använde då och då, omväxlande med ett lila lasersvärd som hon byggde själv. Efter Mara Jades död mot Darth Caedus förvarades lasersvärdet av Luke i Jeditemplet.

Finn

Finn

Finn är Stormtrooper med serienummer FN-2187 och senare medlem av motståndsrörelsen och har också använt Anakins ljussvärd. För första gången svingar Finn Skywalker-lasersvärdet i Star Wars Episode VII: The Force Awakens på Maz Kanata Castle. Där slåss han mot First Order-trupper och konfronterar till och med Kylo Ren med samma ljussvärd i slutet av filmen.

Rey Skywalker

Rey Skywalker

Rey är hjältinnan i den tredje Star Wars-trilogin, och hon kommer att behöva slåss flera gånger med Anakins lasersvärd. Under det sjunde opuset förvaras sabeln av Maz Kanata i en kista. Vapnet kallar på Rey som till slut rör vid ljussvärdet, vilket får henne att få flera skrämmande syner. Senare använder hon Anakin Skywalkers lasersvärd i flera dueller, bland annat mot Kylo Ren och sin farfar Sheev Palpatine.

Kylo Ren

Kylo Ren

Ben Solo (eller Kylo Ren) är huvudantagonisten i efterlogiken, han kommer att välja att gå längre och längre bort från den mörka sidan tills han blir en allierad till Rey. Kylo Ren har inte bara använt ett korsgående lasersvärd. Första gången han använder Anakins ljussabel är i Star Wars, Episode VIII: The Last Jedi mot Snoke, den högste ledarens pretoriangardister. Senare använder han den igen för att slåss mot Knights of Ren i Episode IX.

Hur hamnade Anakin Skywalkers lasersvärd ?

I slutet av Star Wars Episode IX: Skywalker's Ascension ser vi Rey återvända till Tatooine. Innan hon använder sitt gåtfulla gula lasersvärd kommer huvudpersonen att begrava Anakin Skywalkers lasersvärd (som i första hand är Lukes för Rey) och Leia Organas i sanden. Hon anser att Luke och Leia är hennes riktiga föräldrar, till skillnad från Darth Sidious, som hon föredrar att utesluta från sin familj.

Denna scen ses som en sista hyllning av Rey för att hedra vapnen från dem som historien började med. Sedan dess har Anakin Skywalkers ljussabel inte rört sig, det ligger fortfarande begravt under sanden på Tatooine...

Anakin Skywalker och Leia Organa Lasersvärdet

Som du kan se är Anakin Skywalkers lasersvärd en riktig relik som spelade en stor roll i Star Wars-historien. Vapnet har förts vidare från generation till generation av Skywalkerna och förtjänar att uppskattas av fans. Och vi är inte immuna mot att sabeln dyker upp igen i framtiden!

Slutligen får du inte glömma att Anakin inte är den enda som kan trolla fram ett sådant blått blad från detta lasersvärd. Med vår legendariska ANA-S-replika har du möjlighet att helt och hållet kliva in i den Jedi som förvandlades till Sith. Du kan ta del av den genom att klicka nedan:

Anakin Skywalker Lasersvärd Replica Se Svärdet ANA-S

Lämna en kommentar

Tveka inte att kommentera, vi är intresserade av din åsikt ung lärling!


Se hela artikeln

Greve Dookus böjda lasersvärd

Greve Dookus böjda lasersvärd (Darth Tyranus)

juli 06, 2023 4 Lästid

Se hela artikeln
Cal Kestis lasersvärd

Cal Kestis lasersvärd

juli 05, 2023 5 Lästid

Se hela artikeln
Luke Skywalkers gröna lasersvärd

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Se hela artikeln

Ta nästa befordran!