• Fri leverans i Sverige
  • 2 lasersvärd köpta = 1 gratis kopplare
0

Din korg är tom

Mandalorian svart lasersvärd

december 17, 2022 8 Lästid

Mandalorian svart lasersvärd

Det svarta lasersvärdet är fascinerande för Star Wars-fans och är speciellt av många anledningar. Vare sig det är dess ovanliga design, de ljud den gör eller svårigheten att få tag på den: den svarta sabeln är helt klart annorlunda. Efter att ha dykt upp i två animerade serier, en serietidning och sedan i The Mandalorian har vapnet inte gått obemärkt förbi. Det ger också upphov till en del frågor...

Vi är lika angelägna som du om att få veta mer och har därför samlat så mycket information som möjligt för att avslöja vissa hemligheter. Det berömda svarta lasersvärdet är nu redo att avslöja exakt vad du vill ha.

Med den här artikeln kommer du att förstå varför de fyra verken är så användbara och kompletterande för att följa sabelns hela resa. Efter det kommer du att få ännu fler stjärnor i ögonen än tidigare när du ser vapnet. Du har blivit varnad !

Presentation av det svarta lasersvärdet

Det är nödvändigt att börja med en beskrivning av den som purister gärna kallar "Darksaber". Du kan se hur originell denna ljussabel är i sin design, sina ljudeffekter och andra ovanliga funktioner.

Utseende

Först och främst har svärdet ett platt blad som är böjt på en punkt, vilket påminner om en katana. Det är också kortare än ett traditionellt lasersvärd, men inte Shoto. I kontrast till det faktum att den innehåller mörk energi och är svart, utstrålar bladet en vit aura.

Svart Lasersvärd

Precis som bladet har det grå handtaget på Mandalorian lasersvärdet en form som är helt oöverträffad i Star Wars-universumet. Den är inte cylindrisk utan rektangulär och relativt geometrisk, vilket framgår av de raka linjerna. På den övre delen av handtaget finns ett skydd för att skydda händerna från motståndarattacker samt en slits som innehåller bladets emitter.

Ljud

Ljudet från det svarta lasersvärdet är mer skarpt än vad vi är vana vid i sagan. För det andra finns det en mycket intressant punkt när det gäller ljudet från Mandalorian-sabeln: ju mer känslomässigt engagerad den som använder den är, desto mer "elektriska" ljudeffekter producerar vapnet.

Lyssna på dessa gåtfulla ljud !


Specialfunktioner

Du trodde att Mandalorefolkets svärd redan hade avslöjat alla sina märkliga egenskaper? Tänk om! Den absorberar också en del av ljuset från de omgivande elementen. Detta gör dess mörka sida ännu mer betydelsefull... Det svarta vapnet kan också dra till sig bladet från ett annat normalt lasersvärd. Kan det bero på att kristallen inuti kan leda energin från den som använder den? Det skulle vara mycket troligt.

Enligt Mandalorianernas sedvänja kan endast den person som kan besegra den nuvarande innehavaren utses till ägare av det svarta lasersvärdet. Om överföringen inte sker på dessa villkor anses köparen vara obehörig. Kniven har återigen hållit fast vid sina förfäders värderingar och har tillverkats för att inte kunna passera genom beskar (ett extremt starkt mandalorianskt järn).

Lasersvärd im The Mandalorian

Vad är ursprunget till Mandalorians svarta lasersvärd? 

Även om den svarta epelasern är mystisk på många sätt är dess ursprung inte okänt. I den animerade serien Star Wars Rebels får vi en passage (säsong 3, episod 15 och inte 13 som nämns i videon) som förklarar vem som skapade vapnet och en del av dess historia.

Här är utdraget i fråga för att upptäcka början på den unika Darksaber :

"Legenden säger att den tillverkades för över tusen år sedan av Tarre Vizsla, den allra första mandalorianen som antogs i Jedi-orden. Efter hans död förvarade jediriddarna svärdet i sitt tempel tills medlemmar av House Vizsla i smyg tog det i beslag. De använde sedan svärdet för att förena sitt folk och slå ner dem som motsatte sig dem. En gång i tiden styrde de hela Mandalore med detta svärd. Detta vapen är en mycket viktig symbol för huset och respekteras av alla andra klaner."

Fenn Rau som tar upp Kanan Jarrus


Skapandet av det svarta lasersvärdet har sitt ursprung i en Mandalorian som blev Jedi vid namn Tarre Vizsla. På grund av hans plats i Jedi-orden och det faktum att han också var skaparen av den fantastiska sabeln råder det ingen tvekan om att detta inte är någon vanlig karaktär.

Vad betyder det svarta bladet för ett lasersvärd? 

Som vi nämnde tidigare får du vapnet genom att besegra den person som hade vapnet fram till dess. Redan detta gör att vi kan förstå hur denna färg ser ut. Det svarta bladet antyder en personlighet som ledare och dominant för den som har förtjänat det i strid.

Idén om en härskare förstärks av det faktum att detta ljussvärd är det enda i Star Wars-kanonerna och att det till sitt ursprung kommer från ett folk av krigare (lika unikt). Eftersom endast den mandalorianska sabeln har det här bladet är färgen svart för en ljussabel också och framför allt en symbol för mandalorianerna. Det är ännu värre för House Vizsla, som anser att de är den mest berörda politiska gruppen.

Svart Sabel

I vilka Star Wars-verk förekom det svarta lasersvärdet?

Det svarta svärdets popularitet har ökat tack vare att det har dykt upp i inte mindre än tre olika serier (tillgängliga på Disney+) och en serietidning. De har alla bidragit till berättelsen om denna eftertraktade artefakt.

Star Wars: The Clone Wars

Star Wars: The Clone Wars

Det är i den animerade serien Star Wars: The Clone Wars som den berömda svarta sabeln gör sitt första framträdande, närmare bestämt i episod 12: The Mandalore Plot, under säsong 2. I det ögonblicket kommer det mytiska vapnet att svingas av Pre Vizsla som kommer att använda det för att slåss mot Obi-Wan Kenobis lasersvärd.
Detta hindrar dock inte jediriddaren från att fly från den korta duellen som han verkade dominera. Senare kommer vi att få se det svarta lasersvärdet mot Ahsoka Tano och sedan mot Savage Opress (Darth Mauls bror) i en simulerad strid. Slutligen är det Darth Mauls lasersvärd som kommer att konfrontera det svarta lasersvärdet som hålls av Pre Vizsla. Sith vinner striden och blir den rättmätiga ägaren av vapnet.

Darth Maul - Dathomirs son

Darth Maul - Dathomir son

Efter Klonkriget fick vissa karaktärer inte chansen att utvecklas fullt ut. För att råda bot på detta har andra kompletterande verk, som detta, avslöjat mer om de glömda huvudpersonernas framtid.
I det här fallet fokuserar serien på den före detta Sith Lord Darth Maul som vill hämnas på sina tidigare fiender. För att göra det kommer han att vara ledare för Mandalorian Death Watch och återigen utrustad med den svarta sabeln. Serien i fyra volymer kommer att innehålla zabrakern, men även andra stora figurer som Darth Sidious, Count Dooku, General Grievous och till och med Tazlin, Mauls mor.

Star Wars Rebels

Star Wars Rebels

I säsong 3 av Rebels får vi se det svarta ljussvärdet igen. Maul hade faktiskt förvarat den på ett säkert ställe där han förvarade många andra sällsynta föremål. Han kommer att åtföljas av Ezra Bridger, den unga hjälten i TV-serien. Kort därefter föll svärdet i händerna på rebellerna och vapnets ursprung avslöjades.
Sabine Wren är själv en Mandalorian som kämpar för det goda och uppmuntras av sina allierade att använda Black Saber. Med hjälp av en tuff lärlingsutbildning under ledning av Kanan Jarrus lyckas hon så småningom. Sedan är det Gar Saxons tur att skaffa det svarta lasersvärdet under en snabb förrädiskaktion. Slutligen kommer vapnet att ses i aktion i början av säsong 4 i en episk strid mellan Sabine (med sabeln igen), hennes besättning och Wren-klanen mot stormtrupper.

The Mandalorian

The Mandalorian

Först och främst bör du veta att The Mandalorian är helt och hållet centrerad kring en mandaloriansk huvudperson. Och som du kanske har gissat är detta folk det mest kopplade av alla till vapnet. I skrivande stund är serien inte avslutad, men vi kan gissa att det svarta svärdet står i centrum för handlingen. Föremålet har först tillhört antagonisten Moff Gideon och sedan Din Djarin, berättelsens hjälte, och har passerat genom de viktigaste personernas händer.
Den dök upp för första gången i kapitel 8: Redemption i säsong 1 och har dykt upp mer och mer sedan dess. En sak är säker: om du letar efter en tv-serie där det svarta ljussvärdet är (och kommer att vara) det mest framträdande, är The Mandalorian något för dig.

Vilka karaktärer använde det svarta lasersvärdet?

Vapnet är exceptionellt och mycket kraftfullt, och många personer har försökt att få tag på det. Det är inte lätt att få tag på den när man vet att man måste besegra ägaren för att få den... Låt oss se i vilka karaktärers händer Darksabern har passerat.

Tarre Vizsla

Tarre Vizsla

Han var den första Mandalorian som blev Jedi och skaparen av Black Sabre för tusen år sedan, före klonkrigen. Efter hans död förvarades föremålet i Jeditemplet på planeten Coruscant innan det stals av House Vizsla. Tarre Vizsla kommer att ha lämnat ett otroligt arv till folket på Mandalore: det svarta lasersvärdet.

Pre Vizsla

Pre Vizsla

Den här karaktären är en ättling till House Vizsla och leder Death Watch-gruppen tillsammans med Maul. Utrustad med ett svart ljussvärd kämpar han för att återupprätta de barbariska mandalorianska sederna som betonar strid. Han anklagar de nya mandalorianerna för att ha blivit alltför pacifistiska och förnekat sitt ursprung.

Darth Maul

Darth Maul

Trots sin allians med Pre Vizsla bestämmer sig Maul för att konfrontera honom. Han vann duellen och den svarta sabeln. Kort därefter kommer den fallne Sith att slåss tillsammans med sin bror mot Darth Sidious, som var hans mentor. Savage Opress förlorade sitt liv och Maul led ett förkrossande nederlag med hjälp av svart sabeln. Han använder den flera gånger till i Darth Maul - Son of Dathomir och gömmer den sedan hos nattens systrar.

Kanan Jarrus

Kanan Jarrus

I Rebels kommer Kanan Jarrus att ha det svarta lasersvärdet i sin ägo och presentera det för Fenn Rau för att få veta mer om det. Han kommer att förstå dess verkliga potential och den uppenbara kopplingen mellan vapnet och mandalorianerna. Det är därför han erbjuder sig att lära Sabine att behärska svärdet ordentligt.

Fenn Rau

Fenn Rau

Av alla karaktärer på listan är det mandalorianaren Fenn Rau som håller det svarta svärdet i handen under kortast tid. Han kommer bara att använda den tillräckligt länge för att berätta för Kanan Jarrus vad han vet. Han nämner också att om Sabine hade vapnet med sig skulle det vara en verklig tillgång för att få House Vizsla att återförenas.

Sabine Wren

Sabine Wren

Sabine är en utflyttad Mandalorian som tillhörde Wren-klanen. Till en början vägrade hon att använda svärdsvärdet på grund av alla problem som det hade orsakat. Till slut gick hon med på att följa med Kanan och Ezra till Atollon för att få ett bra grepp om svärdet och för att följa den väg som verkade vara utstakad för henne.

Gar Saxon

Gar Saxon

På den snöiga planeten Krownest tvingas Sabine och hennes allierade att lägga ner sina vapen. Kommendör Gar Saxon tar tillfället i akt och tar tag i lasersvärdet för att använda det mot Sabine. Sabine tar överhanden och tar tillbaka lasersvärdet. Gar Saxon försöker skjuta Mandalorianen i ryggen, men hennes mor Ursa Wren avrättar henne precis..

Bo-Katan Kryze

Bo-Katan Kryze

Med tanke på Bo-Katans förlovning kommer Sabine att hävda att det svarta svärdet är hennes. Hon kommer att acceptera och sedan bli ledare för Mandalore. Mandalorian-serien antyder att när Bo-Katan hade den positionen hade folket hon ledde ett mörkt förflutet. Särskilt drabbades de av den stora utrensningen, en händelse som fick mandalorianerna att leva i rädsla.

Moff Gideon

Moff Gideon

Guvernör Gideon är fiende nummer ett i Mandalorian, han är också den första som avslöjar vapnet på Nevarro. I dagsläget vet ingen hur det svarta ljussvärdet kom från Bo-Katan till Gideon. Giancarlo Esposito spelade antagonisten, som själv skulle ha varit starkt involverad i genomförandet av utrensningen. Hans mörka personlighet motsvaras endast av färgen på det blad han är så förtjust i.

Din Djarin

Din Djarin

Din Djarin, även känd som "Mando", är huvudpersonen i Mandalorian-serien. I slutet av säsong 2 gör han allt för att befria sin kamrat Grogu (Baby Yoda för hans vänner) och detta leder till en duell med Gideon som slåss med den svarta sabeln. Din, som spelas av skådespelaren Pedro Pascal, kommer att dominera sin motståndare och därmed bli den legitima ägaren av vapnet utan att vara medveten om det.


Det svarta lasersvärdet har varit en källa till många konflikter i Star Wars-universumet. Många människor har rört vid den, men få har lyckats behålla den länge. När du känner till dess intressanta egenskaper är det normalt att alla försöker få tag på den.

Vi vet dock fortfarande inte allt om vapnet. Vi kan räkna med att Lucasfilm kommer att meddela att de producerar en säsong 3 av Mandalorian för att ge mer information om den svarta sabeln. En sak är säker, artefakten kommer att bli föremål för mer obskyra historier. Låt oss hoppas att Mando inte drar med sig galaxens ondska genom att äga detta lasersvärd...

Om du gillade artikeln kan du berätta om den i kommentarerna. Du kan lägga till detaljer eller berätta vilket svart lasersvärd-ögonblick du tyckte bäst om. Annars kan du kolla in våra andra recensioner.


Lämna en kommentar

Tveka inte att kommentera, vi är intresserade av din åsikt ung lärling!


Se hela artikeln

Greve Dookus böjda lasersvärd

Greve Dookus böjda lasersvärd (Darth Tyranus)

juli 06, 2023 4 Lästid

Se hela artikeln
Cal Kestis lasersvärd

Cal Kestis lasersvärd

juli 05, 2023 5 Lästid

Se hela artikeln
Luke Skywalkers gröna lasersvärd

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Se hela artikeln

Ta nästa befordran!