• Fri leverans i Sverige
  • 2 lasersvärd köpta = 1 gratis kopplare
0

Din korg är tom

Darth Vaders lasersvärd

december 17, 2022 6 Lästid

Darth Vaders lasersvärd

Vi behöver inte presentera dig för Darth Vader, antagonisten i den första trilogin. Han har blivit en sann ikon i populärkulturen och har onekligen bidragit till Star Wars framgång. Han är klädd i cybernetisk rustning, en svart cape och hjälm och ser ut som en idealisk skurk. Hans röda lasersvärd ger en aggressiv touch till Sith Lordens utrustning.

Trots att alla fans av sagan har sett Darth Vaders ljussabel minst en gång, är det sällsynt att folk känner till dess historia. Vapnet svingas flera gånger, men dess förflutna är lika mörkt som dess ägare.

Det är inte lätt att hitta ursprunget till Vaders ljussabel, du måste leta bortom filmerna och de tillhörande animationsserierna. Därför bjuder vi in dig att återupptäcka Darth Vaders lasersvärd tillsammans med oss. Förutom att det är fruktansvärt destruktivt har Siths vapen en intressantare historia än det verkar.

Darth Vaders lasersvärd dyker upp

Lasersvärd Handtaget Darth Vader

Handtaget på Darth Vaders lasersvärd är mestadels kromat och består av flera svarta delar. Dessa inkluderar de nedre kanterna, Kyberkristallkammaren och bladets emitterskida. Vaders vapen byggde på designen av hans lasersvärd när han var Anakin Skywalker, innan han blev Sith Lord Darth Vader. Detta förklarar en del av likheterna mellan de två lasersvärd. När det gäller Darth Vaders ljussabel drivs hans scharlakansröda blad av en korrumperad röd Kyberkristall.

Dessutom kan Vaders ljussabel ändra längden på sitt plasmablad, precis som hans tidigare vapen. Handtaget och knapparna är också tillräckligt tjocka för att Vader ska kunna greppa dem bra med sina robothänder. Slutligen kommer Sith Lordens lasersvärd att utvecklas med tiden när hans användare bestämmer sig för att modifiera det och därmed förbättra det mer och mer.

Hur fick Darth Vader sitt röda lasersvärd?

Mellan Star Wars Episode III och IV använder Anakin, som nu är Darth Vader, detta nya röda lasersvärd. I filmerna ges dock ingen information om hur man kan få tag på detta vapen. Faktum är att du måste läsa serietidningen Darth Vader - Dark Lord of the Sith för att få reda på hur karaktären fick sitt ljussvärd. Serien börjar med Darth Vader som Darth Sidious lärling efter hans räddning på Mustafar.

Palpatine förklarar för honom att han nu behöver en ny sabel, en röd Sith-lasersvärd. Han leder honom sedan till en ceremoni som leds av Mas Amedda och som innebär att många Jedis ljussvärd förbränns. I synnerhet ser vi hur mästare Yodas gröna lasersvärd kastas i elden, vilket förklarar hur det hamnade i... När Grand Vizier håller sitt tal kommer Sidious att berätta för honom hur en Sith får sitt röda lasersvärd :

"Du måste, genom den mörka sidan, ge din kristall ditt lidande till din kristall. När denna plåga blir för mycket för den kommer den att få en vacker scharlakansröd färg som återspeglar din ilska."

Darth Sidious

Efter detta kommer Vaders nya mentor att skicka honom att hitta en Jedi för att få hans Kyberkristall att "blöda" honom. Blödningsritualen består av att korrumpera en kristall med hjälp av negativa känslor som smärta eller hat för att ge den en röd färg. Darth Vader åtföljs av en droid som undersöker de få återstående Jediriddarna som följer Order 66 för att hitta ett potentiellt mål. Den Jedi som är måltavla för denna jakt är Kirak Infil'a som har avlagt ett löfte om Barash, vilket innebär att han är på kant med Jedi-orden. Jedi-mästaren är känd för att specialisera sig på lasersvärdtrider.

Dark Vador mot Kirak Infil'a

Darth Vader kommer först att slåss mot Jedis träningsdroid vid namn Arex och sedan hämta sitt ljussvärd för att konfrontera Kirak Infil'a. Även om Vader är fast besluten att få sitt röda ljussvärd kommer han att lida sitt första nederlag mot jediriddarna... Strax därefter återvänder Sith till fienden som besegrade honom, och förlitar sig på sin svaga punkt: sin stora välvilja. När Darth Vader äventyrar många oskyldiga människor tvingas Kirak Infil'a att skydda dem. Detta äventyrar försvaret av jediriddare som kommer att dödas av Vader. Den senare hämtade sitt ljussvärd för att få hans kristall att blöda som han hade planerat.

Mustafar är inte bara en ond plats, utan också den plats där Vader upplevde ett rent ögonblick av hat. Det är därför Sidious har programmerat sin elevs skepp att åka till den här planeten. Han förlitar sig på att Mustafar har stor betydelse för Vader för att kunna utföra sin blödningsritual. Han lyckas förblöda Kirak Infil'as kyberkristall, vilket gör att han kan använda ett glittrande rött blad... Senare kommer Darth Vader att byta ut Jedi-handtaget mot ett nytt handtag som han själv har byggt. Det är den som vi presenterade ovan.

Dark Vador blodling Kristallen Kyber

Darth Vaders viktigaste slag med lasersvärd

Darth Vader är inte bara en mästare på Kraften, han är också en mycket bra ljussabelkämpe. Antagonisten har bevisat detta genom flera anmärkningsvärda strider mot mäktiga karaktärer. Följande strider presenteras i kronologisk ordning i Star Wars-universumet.

Darth Vader mot hans tidigare lärling Ahsoka Tano

I den här duellen, som börjar i det sista avsnittet av Star Wars Rebels säsong 2, kan vi se Ahsoka Tano slåss mot Darth Vader. Hon hade betraktat honom som sin mästare en gång, när han fortfarande var Anakin Skywalker. Hon upptäcker Vaders identitet efter att ha krossat hans mask med sina två vita lasersvärd. Trots att Ahsoka är chockad över avslöjandet flyr hon inte med Ezra Bridger utan fortsätter att slåss mot Vader. Konfrontationen har till slut ingen utväg...

Darth Vader mot sin tidigare mentor Obi-Wan Kenobi

I slutet av Star Wars Episode IV: Ett nytt hopp kan Darth Vader äntligen hämnas på den som besegrade honom på Mustafar, Obi-Wan. Anakin förlorade två ben och en arm till Obi-Wan, som lämnade honom i ett tillstånd nära döden, även om han inte längre var hans padawan under en kort tid. Men i detta verk kommer Darth Vader att gå segrande ur duellen mot Obi-Wans blå lasersvärd strax efter Luke Skywalkers ankomst. Ben Kenobis attityd innan han försvann tyder på att han kanske lät sig övermannas för att ge Luke styrka att övervinna i framtiden. Det är också det faktum att Obi-Wan glider undan på detta sätt som gör att han senare kan dyka upp igen som en vålnad för att hjälpa Luke.

Dark Vador mot sin son Luke Skywalker

Första sammandrabbningen i molnens stad

Vader möter Luke för första gången i Star Wars Episode V: Empire Strikes Back. Förresten slåss Luke här med sin fars gamla vapen, det som han byggde när han var Anakin Skywalker. Den unge jediriddaren Luke är helt klart ingen match för Darth Vader som avväpnar honom genom att hugga av hans högra hand. Sith erkänner då för honom att de är släkt, vilket ger upphov till sagans mest berömda replik: "Jag är din far". Darth Vader kommer dock inte att kunna ge honom en fullträff, eftersom Luke lyckas fly ombord på Millennium Falcon. Detta möjliggör en andra och sista strid mellan Darth Vader och Luke i nästa film.

Andra sammandrabbningen på dödsstjärnan

George Lucas avslutar den första trilogin med Star Wars Episode VI: Jedins återkomst med den andra striden mellan Luke och hans far. Den här gången kommer Luke att slåss med sitt gröna lasersvärd, ett vapen som han själv har byggt. Unga Skywalker har kommit långt sedan deras första duell och det märks! När Darth Sidious överväger den slutliga striden ber han Luke att döda Vader när han har fått övertaget och (i sin tur) hugger av hans högra hand. Luke kommer dock inte att ge efter för den mörka sidan och kommer att njuta av de sista stunderna med sin far Vader innan han dör...

Sammanfattningsvis måste Vader först få en Kyberkristall att blöda för att få ett Sith-svärd. Designen av hans handtag kommer då att ha gjort det möjligt för honom att få ett personligt och mer anpassat vapen. Slutligen kommer Darth Vaders ljussabel att användas mot några formidabla motståndare för att ge oss några episka konfrontationer!

Disney har planerat många serier för Star Wars-licensen i framtiden. Vi kan mycket väl få se Vaders lasersvärd på skärmen igen, till vår stora glädje. Det skulle inte vara orealistiskt att få veta mer om det fiktiva vapnet...

Om du också vill spela som Sith bör du veta att det nu är möjligt. Ta en titt på våra lasersvärd i äkta aluminium. De visar alla bladfärger från sagan. Detta inkluderar den röda som används av Siths mörka herre Darth Vader.


Lämna en kommentar

Tveka inte att kommentera, vi är intresserade av din åsikt ung lärling!


Se hela artikeln

Greve Dookus böjda lasersvärd

Greve Dookus böjda lasersvärd (Darth Tyranus)

juli 06, 2023 4 Lästid

Se hela artikeln
Cal Kestis lasersvärd

Cal Kestis lasersvärd

juli 05, 2023 5 Lästid

Se hela artikeln
Luke Skywalkers gröna lasersvärd

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Se hela artikeln

Ta nästa befordran!