• Fri leverans i Sverige
  • 2 lasersvärd köpta = 1 gratis kopplare
0

Din korg är tom

Ahsoka Tanos vita lasersvärd

december 17, 2022 4 Lästid

Ahsoka Tanos vita lasersvärd

När Ahsoka Tano påbörjar sin Jedi-resa i Star Wars: The Clone Wars är hon utrustad med ett enda grönt lasersvärd. Senare väljer hon att använda ett andra Shoto-lampsvärd av samma färg. Men när hon misstänks för ett brott som hon inte har begått får Ahsoka båda sina vapen beslagtagna...

Vid denna tidpunkt är Anakin Skywalker, som har ett blått lasersvärd, Ahsokas mentor. Han utnyttjar det faktum att hans padawan inte längre har sina sablar för att "förbättra" dem enligt honom. När han återlämnar hennes lasersvärd till henne har det blivit blått, precis som hans.

Ahsoka kommer dock snart att ge upp sina blå ljussvärd som ett resultat av hennes önskan att lämna Jedi-orden. Hon kommer inte att vara avväpnad för alltid, tack vare de ljusa vita lasersvärd! Det är detta andra par sablar som väcker många frågor. Fans från hela universum undrar fortfarande vad som finns bakom Ahsokas vapen.

Utseende av Ahsoka Tanos vita lasersvärd

Vita Lasersvärd Handtaget Ahsoka Tano

Ahsoka har ett par lasersvärd med platta, böjda handtag i olika nyanser av grått och en antydan till guld. Till en början byggde Togruta dessa vapen av metallskrot. Hon har sedan fulländat dem genom att ta hand om de sista detaljerna, särskilt när det gäller de dekorativa ruterna på handtagen. En av de speciella egenskaperna hos dessa två lasersvrd¨är att de inte är lika långa, eftersom den mindre är av Shoto-typ.

Slutligen har det här paret av ljussabrar vita Kyberkristaller. Det är detta som ger plasmabladen samma färg. I följande avsnitt kommer vi att utveckla ursprunget till den vita färg som erhålls av dessa kristaller.

Hur fick Ahsoka Tano vita Kyberkristaller?

Mellan de animerade serierna Star Wars: The Clone Wars och Star Wars Rebels byter den modiga Ahsoka från blå till vita lasersvärd. Det är naturligt att fråga sig varifrån denna förändring kom och hur den skedde. För att få ett svar på den frågan måste du läsa romanen om Ahsoka av E. K. Johnston som publicerades 2016. Boken är helt och hållet ägnad åt Ashoka Tanos förflutna, efter hennes beslut att lämna Jedi-orden. Efter avrättningen av Order 66 tvingas hon ständigt gömma sig för att överleva. Men till slut möter hon en inkvisitor på Raada: den sjätte brodern, vars riktiga namn är Bil Valen.

Roman Ahsoka Bror Bil Valen

När inkvisitorns kristaller lockar den före detta jedin använder hon sin behärskning av Kraften för att ta bort dem från ägarens lasersvärd. Denna manöver får vapnet att explodera och dödar den sjätte brodern... Ahsoka använde sedan inkvisitorns röda kristaller för att bygga sina egna lasersvärd.

Men först renade hon dem från rött till vitt. Denna process påminner om blödningsritualen, som i sin tur korrumperar Jedikristaller till en scharlakansröd nyans. Ahsokas färdigheter gjorde det därför möjligt för henne att bota kristallerna från den mörka sidans inflytande. Detta för att kunna använda dem till hennes två vita lasersvärd.

Vad betyder den vita färgen för bladet på ett lasersvärd?

Enligt Dave Filoni, som var starkt involverad i The Mandalorian, symboliserar det vita av Ahsokas lasersvärd det faktum att hon varken är en Jedi eller en Sith. Det är en färg som representerar oberoende, neutralitet, godhet och renhet. Det vita representerar också det motstånd mot den mörka sidan som hon aldrig har slutat kämpa mot. Ahsoka Tano skulle vara ännu renare än jediriddarna eftersom hon inte är knuten till någon sida eller något historiskt förflutet, hon arbetar bara för galaxens bästa. Därav valet av vit färg.

Ahsoka Tano med sina vita lasersvärd

I vilken serie förekommer Ahsokas vita lasersvärd?

Ashoka Tanos atypiska vita ljusstavar har setts på film många gånger. Detta omfattar både levande och animerade serier. Låt oss i kronologisk ordning gå igenom de verk som avslöjade dessa gnistrande vapen för publiken.

Star Wars Rebels

affishcen Star Wars Rebels

Ahsoka Tano med sina vita lasersvärd dök upp för första gången i det sista avsnittet av den första säsongen av Star Wars Rebels. I avsnittet "Galaxy in Flames" dyker Ahsoka (som hade gömt sig under namnet Fulcrum) upp med två nya ljussvärd i midjan. Som man kan förvänta sig är det här de vita sablarna som Ashoka tillverkade. Dessa vapen kommer att stå i motsats til Maul med ett dubbelt lasersvärd, Darth Vader och flera inkvisitorer i samma serie.

The Mandalorian

affischen The Mandalorian

Mandalorian-serien överraskade sina fans rejält under den andra säsongen med det femte avsnittet "The Jedi". Även om hela handlingen i serien handlar om Mandalorians svarta lasersvärd, dyker en annan sällsynt typ av vapen upp... De oväntade vita lasersvärdena sprängs i Calodan i händerna på Ashoka, spelad av skådespelerskan Rosario Dawson. Hon träffar Grogu och Din Djarin, spelad av Pedro Pascal, som hon kommer att samarbeta med. Tillsammans lyckas de rädda staden från magistraten Morgan Elsbeth. Det är därför i det här avsnittet (och endast i det här) som Ahsoka Tano kommer att använda sina vita lasersvärd för att slåss i The Mandalorian.

Star Wars: Ahsoka

affischen Star Wars: Ahsoka

Slutligen har serien Star Wars: Ahsoka ännu inte släppts, men det är mycket troligt att vi kommer att få se hjältinnan med sina vita lasersvärd. Det bör noteras att detta är en spin-off av The Mandalorian, så det är logiskt att hon skulle vara utrustad med samma par vapen. Vi kommer att få se Rosario Dawson igen som Ahsoka Tano. Det lilla vi vet om sammanfattningen tyder på att hon skulle leta efter Grand Admiral Thrawn eftersom Ezra Bridger försvann med honom tidigare. För tillfället har ingen ytterligare information getts om handlingen i serien som leds av Dave Filoni.

Ashoka Tano är en mycket omtyckt karaktär i Star Wars-universumet på grund av sina unika egenskaper. För det första är hon en av de få kvinnliga karaktärer som finns med. Dessutom slåss hon med två ljussvärd, vilket är ovanligt. Och framför allt har hennes svärd en färg som är helt okänd i Star Wars-kanonerna: vitt.

Om du tittar i Legends-universumet kan du upptäcka andra användare av vita lasersvärd: Imperial Knights. Vad som än händer är Ahsoka fortfarande den mest kända och det bör inte ändras. Många vet inte detta, men George Lucas tänkte sig ursprungligen att alla ljussvärd skulle ha ett vitt blad...

Trots detta är den otroliga vita färgen för ett lasersvärd mindre svårtillgänglig än vad den verkar. Alla våra ljussabelmodeller kan producera alla färger i Star Wars-universumet och vit är en av dem.


Lämna en kommentar

Tveka inte att kommentera, vi är intresserade av din åsikt ung lärling!


Se hela artikeln

Greve Dookus böjda lasersvärd

Greve Dookus böjda lasersvärd (Darth Tyranus)

juli 06, 2023 4 Lästid

Se hela artikeln
Cal Kestis lasersvärd

Cal Kestis lasersvärd

juli 05, 2023 5 Lästid

Se hela artikeln
Luke Skywalkers gröna lasersvärd

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Se hela artikeln

Ta nästa befordran!