• Fri leverans i Sverige
  • 2 lasersvärd köpta = 1 gratis kopplare
0

Din korg är tom

Rey Skywalkers mystiska gula lasersvärd

december 17, 2022 5 Lästid

Rey Skywalkers gula lasersvärd

I den tredje Star Wars-trilogin har Disney den här gången en hjältinna: Rey Skywalker, spelad av skådespelerskan Daisy Ridley. Hon använder oftast ett blått lasersvärd, men överraskar oss genom att dyka upp med ett helt nytt svärd i slutet, ett gult lasersvärd. Utseendet har gett upphov till många teorier...

Som avslutning på Episode IX: Skywalker's Rise reser Rey till Tatooine, där Skywalkerhistorien började. Där begraver Rey sina andliga föräldrars ljussvärd i sanden: Luke Skywalker och Leia Organa och förnekar hennes koppling till Palpatine. På planeten berättar hon för en gammal kvinna som frågar efter hennes namn att hon heter "Rey Skywalker".

Precis innan hon blir förhörd av den gamla kvinnan svingar det unga underbarnet det gula ljussvärd hon byggt. Detta korta stycke är kärnan i den här artikeln, som kommer att behandla allt som har nära eller avlägset samband med detta vapen. Låt oss inte slösa mer tid!

Utseende av Reys gula lasersvärd

Handtaget Gult Lasersvard Rey Skywalker

Det här lasersvärdet är tillverkat av staven som följer med hjältinnan från hennes debut i Star Wars Episode VII: The Force Awakens och har en unik design ! Det tjocka, metallgrå handtaget har en hektisk design, långt ifrån de flesta ljussabrar som är tunnare och smidigare. Handtaget är täckt med en tygremsa, vilket gör det lättare att greppa.

På ena sidan av handtaget finns en lätt rundad knapp som ser vanlig ut. Men i andra änden erbjuder bladet en atypisk mekanism. För att avfyra lasern är det inte en klassisk aktiveringsknapp utan en roterande kugghjul. Den senare kommer till användning med en sidoförflyttning av tummen. När det gäller bladet på detta ljussvärd har du säkert gissat att det har samma färg som Kyberkristallen: gult.

När dyker Reys gula lasersvärd upp?

Det här gula lasersvärdet dyker upp i slutminuterna av Star Wars Episode IX: The Skywalker Ascension när Rey åker till Tatooine efter slaget vid Exegol. Detta avsnitt utspelar sig strax innan hon förklarar för planetens invånare att hon är en Skywalker.

När Rey aktiverar det gyllene bladet genom att snurra på kugghjulet syns två ljusblixtar, en grön och en blå. En del ser det som en vinkning till hennes mentorer Luke och Leia, medan andra antar att det är en hänvisning till själarna hos alla jediriddare som följer med henne. I båda fallen har J.J. Abrams och Rian Johnson varit diskreta.

Återse ögonblicket som präglade oss alla då Rey visar sitt gula lasersvärd tack vare följande videoklipp :

Vad var det ursprungliga syftet med att införa Reys gula svärd?

Reys gula lasersvärd dyker bara upp mycket kortvarigt, och bara i slutet av den senaste trilogin. Många ifrågasatte därför om det var relevant att lägga in detta vapen i handlingen... Det var den 16 maj 2020 som Phil Szostak, Art Director på Lucasfilm, gav oss värdefull information.

Ett fan säger på Twitter att han är frustrerad över att ha sett så lite av Reys gula sabel och att han förmodligen inte kommer att få se den i framtiden. Det är en berättigad fråga och Phil har kommit med ett exklusivt svar !


"Lasersvärdet skulle inte bara dyka upp i en bild i slutet. Det skulle finnas en underhandling under hela filmen som visar hur Rey arbetar på den i sin arbetsbänk med hjälp av Jedi-texterna som vägledning."

Phil Szostak


Så det verkar som om det gula lasersvärdet borde ha spelat en större roll i det senaste verket. Idén behölls dock inte i den slutliga versionen av avsnittet. Det är synd, för detta framträdande i slutet skulle ha varit mer motiverat. Men publiken hade naturligtvis också velat veta mer om Jedi-texterna och tillverkningen av ett lasersvärd.

Vad betyder det gula bladet för ett lasersvärd?

Ett gult lasersvärd är vanligtvis synonymt med Jedi Sentinel. Det är den perfekta balansen mellan de andra två typerna av Jedi: Consular och Guardian. Sentinels är varken experter på kraftkontroll eller på ljussabelteknik. De representerar en verklig balans mellan visdom och styrka samt ödmjukhet.

Man bör också komma ihåg att Rey ursprungligen är nära den mörka sidan, trots att hon själv är nära den mörka sidan. Hennes släktskap med Darth Sidious och hennes syn på sig själv som en Sith kunde lätt ha gjort henne till en annan person. Ändå lyckades hon hitta balansen, och därför är den gula färgen relevant för hennes sabel.

Den symbolik som den här färgen framkallar påminner mycket om det lila lasersvärdet, som speglar en personlighet som vet hur man gör det bästa av båda sidor av Kraften. En mycket fördelaktig balans för karaktären i fråga, den mest kända är Mace Windu.

Finns det andra användare av det gula lasersvärdet än Rey?

Som nämnts ovan har Jedi sentinels lasersvärd med ett gult plasmablad. Det finns många andra gula ljussabelbärare än Rey, bland annat väktare som har dykt upp i Star Wars-universumet. Och inte bara vaktposter! De mest kända är Jedi-templets vakter på Coruscant som slåss med ett lasersvärd, som är ett slags dubbelt lasersvärd. De kan ses i Star Wars Rebels.

Andra karaktärer som Asajj Ventress, Count Dookus lärling, lyckades få tag på en sådan från en svart marknad. Det finns också Ahsoka Tano som använder ett sådant som komplement till ett grönt ljussvärd under klonkrigen.

I den sjätte Star Wars-serien som publiceras av Marvel Comics visas Luke Skywalker med ett gult ljussvärd! I den här serien av osynliga äventyr ser du Luke i förgrunden som använder detta gula ljussvärd som en ersättare. Detta beror på att han letar efter sitt blåa lasersvärd som tillhörde Anakin. Han förlorade den till Vader i slutet av Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back.

Hur som helst är det gula lasersvärdet fortfarande ganska sällsynt, vi har bara sett ett i några sekunder i alla tre trilogierna. När det gäller det utvidgade universumet finns det också väldigt få av dem.

Luke Skywalker och Jedi Sentinel lasersvärd

Även om det gula lasersvärdet bara syntes en kort stund i Reys händer är det mer logiskt än man kan tro. Valet av gult är inte slumpmässigt och är logiskt när man tänker på dess betydelse. Det passar perfekt till den väg som vår hjältinna tar.

Kan vi förvänta oss att se Rey med sitt gula ljussvärd igen i andra serier? Ingenting tyder på det för tillfället, men vi kan hoppas det eftersom licensen inte tvekar att göra många hänvisningar till det förflutna. I videospelet Star Wars Battlefront II finns det nu faktiskt möjlighet att svinga Reys gula lasersvärd !

Utöver science fictionens gränser kan du få ett lasersvärd med en gul ljusstråle ! Våra realistiska ljussabelmodeller kan ha ett dussintal olika färger, inklusive gult. Tveka inte att ta en titt på dem om du vill svinga en sabel av denna (eller en annan) färg. Vare sig det är för strid eller för att samla in.


Lämna en kommentar

Tveka inte att kommentera, vi är intresserade av din åsikt ung lärling!


Se hela artikeln

Greve Dookus böjda lasersvärd

Greve Dookus böjda lasersvärd (Darth Tyranus)

juli 06, 2023 4 Lästid

Se hela artikeln
Cal Kestis lasersvärd

Cal Kestis lasersvärd

juli 05, 2023 5 Lästid

Se hela artikeln
Luke Skywalkers gröna lasersvärd

Luke Skywalkers gröna lasersvärd

december 17, 2022 3 Lästid

Se hela artikeln

Ta nästa befordran!